Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag een meer dan verdiende overwinning in en tegen Groningen geboekt. In een boeiende wedstrijd werd Oliver Edvardsen uiteindelijk de matchwinnaar door in de 75e minuut de 0-1 te scoren.

De Eagles maakten vanaf het begin een geconcentreerde indruk en boden Groningen geen kans om in het spel te komen en gevaar te stichten in het doelgebied van Plogmann. De Groningers waren al Willemsson en Peersman kwijt na de verloren wedstrijd tegen Heerenveen (2-1) en waren niet bij machte om Go Ahead de wil op te leggen.

Tekst gaat verder onder de foto

Groningen-GAE, 29092024, foto: Henny Meijerink

Enorme kans
De aanvalsdrift van de ploeg van Simonis zorgde direct al in de beginfase voor een enorme kans voor Oliver Antman. Hij probeerde de bal over keeper Vaessen te wippen, maar zag zijn bal op het dak van het doel verdwijnen. Na die kans ontspon zich in de eerste helft een schaakspel, waarbij de strijd vooral op het middenveld werd gestreden.

Meer kansrijk
Waar Groningen geen uitgespeelde kans wist te creëren, waren de spelers van de Eagles meer kansrijk. In de 16e minuut werd een kans van Breum op aangeven van Viktor Edwardsen geblokt en in de 30e minuut kopte Antman op de doellijn naast. Pas in de 34e minuut wist Groningen een eerste kans te creëren, maar Valente was te onrustig en schoot ruim over.

Tweede helft
In de tweede helft probeerde het team van Dick Lukkien meer aanvallend te spelen, maar de laatste linie van Go Ahead, met onder meer een uitstekende Joris Kramer, wisten de gelederen gesloten te houden waardoor Groningen wederom geen uitgespeelde kans kreeg.

Invaller
In minuut 60 leken de Eagles loon naar werken te krijgen, maar de uitstekende kopbal van Gerrit Nauber werd door de VAR als buitenspel gegeven, waardoor Groningen nog steeds hoop hield op een beter resultaat. En op het moment dat het publiek er nog in ging geloven was het invaller Oliver Edvardsen die de 0-1 op het scorebord wist te brengen. Het doelpunt was het resultaat van een prachtige aanval van de Eagles, waarbij de inzet van Finn Stokkers in eerste instantie werd gestopt door Vaessen, maar waar Edvardsen de bal in de rebound in wist te prikken .

Slotfase
Het uitvak ontplofte na het doelpunt, in de wetenschap dat in de laatste drie wedstrijden 7 punten zijn gehaald. In de slotfase kwam Groningen niet tot een offensief, het waren juist de Eagles die tot meer gevaar kwam. Zo zag Oliver Edvardsen een bal op de paal verdwijnen, en was het Llansana die voorlangs schoot.

Linker rijtje
Door de overwinning staat de Deventer ploeg op een 7e plek in de linkerrij van de Eredivisie en biedt het vertoonde spel vertrouwen voor de toekomst. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Heracles op het programma en trainer Paul Simonis heeft het luxe probleem om te moeten selecteren uit spelers die in vorm zijn. Al zal met name Bobby Adekanye een vraagteken kunnen zijn: hoewel ijverig in zijn spel heeft hij niet voor voldoende dreiging kunnen zorgen.

Samenvatting & interviews
Hieronder kun je de samenvatting en de interviews terug luisteren die streekzender Salland1 Sport had met trainer Paul Simonis, doelpuntmaker Oliver Edvardsen en aanvoerder Mats Deijl. Deze audiobestanden vloeien voort uit de samenwerking die wij hebben met streekzender Salland1.

Interview met Paul Simonis
Interview met Oliver Edvardsen
Interview met Mats Deijl

Onderstaand de samenvatting van het duel vanuit het programma Salland Sport.

Vorig artikelVroeg tegendoelpunt SV Schalkhaar zorgt voor nederlaag
Volgend artikelIneffectief Sportclub Deventer verliest zijn eerste wedstrijd van het seizoen