De sfeer, het avontuur, de beleving in het stadion en in de stad zorgden ervoor dat het Europees avontuur van de rood-gele brigade nog weken had mogen duren. Menig supporter had de vluchten al uitgezocht voor volgende week. Maar door een 2-1 nederlaag bij SK Brann val de droom voor de ploeg van Paul Simonis in duigen.

Het leek de kroon op twee prachtige dagen te worden. In een uitermate goed gevuld Brann stadion stond Go Ahead Eagles na twee minuten spelen al met 0-1 voor. Tengstedt werd uitstekend bedient door Breum waarna de aanvallende middenvelder koelbloedig afrondde. Het bleek de beste fase van Go Ahead Eagles te zijn. In het eerste half uur speelde de ploeg vrij en was het veruit de bovenliggende partij. Het was de fase waarin mogelijkheden zich aandiende om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde echter niet waarna de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Tot kansen van de thuisploeg leed dit niet maar de gelijkmaker kwam vier minuten voor de pauze toch op het scorebord. Linthorst nam de bal niet goed terwijl het opbouw-patroon goed gespeeld werd. Vervolgens schoot Limme raak, 1-1.

In de tweede helft is Go Ahead Eagles de onderliggende partij geweest. SK Brann zette nog eens flink aan en kwam tot een flink aantal mogelijkheden. Dit was overigens nadat de 2-1 binnen werd gekopt uit een hoekschop. Daarna stonden paal en lat een hogere score in de weg. Pas in de slotfase, toen Go Ahead Eagles alles of niets ging spelen, werd de ploeg weer gevaarlijk. Een schot van Baeten belandde op de handen van de Noorse doelman en even later wist Suray, oog in oog met de doelman, niet te scoren.

De gelijkmaker bleef daarmee uit en het Europees avontuur stopt na vanavond. Het welgemeende ‘You never walk alone’ van de 1000 supporters uit Deventer, richting de spelersgroep geeft de trots weer. De trots van het avontuur en de trots van de goede fases in de wedstrijden die Go Ahead Eagles ook gespeeld heeft.