Speciaal voor Deventer Voetbal blikt één van onze correspondenten onder de naam ‘Adelaarsoog’ vooruit op de eerstvolgende wedstrijd van Go Ahead Eagles. Het komende seizoen wisselen Carlo Giugie, Arend Koldenhof, Mitchel de Groot en Sjors Brugge elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowet-wedstrijd. Onze Italiaanse pensionado kijkt vooruit op de komende uitwedstrijd bij FC Groningen.

Ja de frustratie zat hoog zaterdagavond na de wedstrijd.

Niet te geloven dat Kowet opgescheept wordt met de “lichtgewicht Nagtegalen” van deze wereld. Misplaatste arrogantie om autoriteit uit te stralen. Overduidelijk hands in het strafschopgebied, geen penalty geven, maar wel gewoon geel geven aan onze Gait en onze Dennis. Marc Nagtegaal, wat hebben zij misdaan dat die gele kaarten rechtvaardigt? Moet men zich in Zeist eens niet achter de oren krabben over enkele regels. Zware overtredingen niet onbestraft laten, penalty’s wel geven, een normaal pratende speler en trainer geen geel geven.

Heel bijzonder, de VAR die af en toe lijkt te slapen, maar wel wakker is en er vreselijk lang over doet om na vele minuten een buitenspel te constateren. Denk nog maar eens aan dat wondermooie doelpunt van Willumson vorig seizoen, vijf minuten voor het doelpunt stond hij buitenspel, ja ja. Bekertje op het veld? Scheids kijk even de andere kant op in plaats van de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Vraagje voor de hoogste scheidsrechtersbaas: Kan er bij de wedstrijden van GAE in het vervolg gefloten worden door capabele scheidsrechters?

Na een wat beroerde start van de competitie heeft het er alle schijn van dat het de goede kant op gaat met de roodgele brigade uit Deventer. Zou die advocaat uit Amsterdam het advies van Sjors hebben opgevolgd, zodat hij met eigen ogen kon zien hoe trots velen in Deventer op Kowet en de Adelaarshorst zijn? We hebben met zijn allen, 9997 toeschouwers, afgelopen zaterdagavond een pracht wedstrijd gezien van Kowet. Zij uit Amsterdam waren rijp voor de slacht. Het venijn dat in dat schot van Llansana zat. Jammer genoeg kwam het doelpunt van de man die plots een bos haar op zijn hoofd heeft, net iets te vroeg.

Over 90 minuten gezien waren wij beter, er werd veel druk gezet en de meeste spelers hadden het na 80 minuten wel een beetje gehad, maar de 12e man sleepte hen er de laatste minuten echt doorheen. Een overwinning van “ONS” zou meer dan verdiend zijn geweest!

Na het vertrek van enkele sterkhouders mogen de technische staf en de clubleiding wat mij betreft best een compliment krijgen. Zij zijn in alle hectiek die losbarstte rustig gebleven, zijn een stabiele basis waar de hele club van profiteert, lieten zich niet gek maken en hebben volgens mij een goede selectie samengesteld.

Zal het komende zondag met deze selectie om 14:30 uur weer iets moois opleveren? We moeten uitspelen tegen de trots van het Noorden, FC Groningen. Daar waar Dick Lukkien de hoofdtrainer is. Halverwege het vorige seizoen nog in de KKD op een veertiende plek staan om met een eindsprint alsnog ten koste van Roda JC te promoveren.

Laten we eerlijk zijn, zij presteren misschien wel boven verwachting, slechts de afgelopen wedstrijd tegen Heerenveen verloren, met twee keer een rode kaart. Je weet nooit wat dat met het moraal van een ploeg doet. Kan Kowet daar van profiteren? Waarschijnlijk wel, gewoon er vol tegenaan gaan. Zij hebben na zes wedstrijden negen punten. Twee punten meer dan Kowet.

De technische staf onder leiding van Paul Simonis krijgt het toch maar voor elkaar om de spelers te laten strijden. Ook geen commentaar op elkaar, Bobby die minder valt en plezier uitstraalt.

Tegen FC Groningen maar doorgaan op de ingeslagen weg. Het zelfvertrouwen is toegenomen. Adelgaard die het als linksback meer dan goed doet. Het middenveld dat na wat gepuzzel wel lijkt vast te staan voor de komende wedstrijden. Wat te denken van Jakob Breum die in zijn huidige rol beter tot zijn recht komt met zijn creativiteit. Met de verdediging zit het ook wel snor.

Tja, Victor Edvardsen. Zal hij nu alle schroom van zich af hebben laten glijden? Twee wedstrijden op rij (zeer) goed gespeeld. Zijn criticasters, waar ik er zeker geen van ben, zullen zijn potentie nu toch ook wel hebben gezien? Dat Antman kan voetballen is ook wel duidelijk. Tegen zijn oude club spelen en dan een hoofdrol opeisen, wat zal dat mooi zijn. En dan te bedenken dat er op de bank spelers zitten die ook basisspelers kunnen zijn.

Zondagmiddag dus, laat het maar gebeuren zoals tegen Sparta. Zo spelen dat de Groningers niet in hun spel kunnen komen en wij met drie punten in de pocket de terugreis naar Deventer kunnen maken. Dan komen wij op 10 punten, passeren wij hen en komt het linkerrijtje in zicht.