Na jaren van afwezigheid werd de lokale derby tussen Wesepe en Broekland weer gespeeld. Een wedstrijd waar niet veel voor nodig was om spelers voor te motiveren.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de gasten uit Broekland. Ondanks de afspraak om vanaf de start druk te zetten, lukte het Wesepe niet om grip te krijgen. Met name de lopende middenvelders van Broekland zorgde in de organisatie voor wat onduidelijkheid. Gelukkig profiteerde Broekland hier niet van.

Net toen de ploeg meer grip kreeg over de wedstrijd en tevens tot wat kansen kwam, viel de tegengoal alsnog. Een warrige situatie, waarin na een duel iemand naar het hoofd greep en op de grond bleef liggen, werd door de scheidsrechter genegeerd. Daar waar de Wesepenaren nog naar de scheidrechter keken, ging Broekland door in de aanval en werd een voorzet, die geen aanvaller leek te vinden, ongelukkig aangeraakt en in eigen goal gewerkt (0-1).

Na de goal toonde Wesepe weerbaarheid. Duels op het middenveld werden gewonnen en aan de bal werd de ploeg steeds dreigender. Rond de 30e minuut werd deze sterkere fase ook beloond. Een voorzet van Timmer Arends belandt randje 16 voor de voeten van Kamphuis en hij schiet ‘m onhoudbaar in de hoek: 1-1.

Het laatste kwartier van de eerste helft laten beide ploegen een interessante wedstrijd zien. Speldenprikjes aan beide kanten, maar geen grote kansen. Tot de 45ste minuut wanneer Broekland een gaatje in de verdediging vindt. Een goed ingeschoten bal waar debuterend doelman Smale nog wel een voet tegenaan krijgt, maar helaas niet voldoende: 1-2

Na de rust laat Wesepe zien er alles aan te doen, om de wedstrijd om te draaien. Strijd en lef worden getoond. Met vlagen werd er prima gevoetbald en uiteindelijk werden er ook (grote) kansen gecreëerd. Echter, als je deze kansen niet afmaakt, valt hij aan de andere kant. Een inschattingsfout van verdediging en doelman, waarna de spits van Broekland eenvoudig in kan tikken (1-3).

De ploeg van trainer Hemmes was alles behalve aangeslagen en bleef dezelfde energie geven. Op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze word in de 80ste minuut ook gevonden. Een prima corner van Kamphuis wordt bij de 2de paal prima ingekopt door Bosman.

Ook in de laatste tien minuten zijn er nog tal van mogelijkheden, maar hij valt niet. Een paar prima reddingen van de doelman en tal van voorzetten die net niet goed vallen of worden afgewerkt.

Eindstand 2-3.

Geen punten, wel een tevreden gevoel over de inzet en het spel. Tevens een prima vermaak voor het talrijke publiek uit Broekland en van Wesepe. Volgende week spelen we uit in en tegen Lettele.