Op een herfstachtig Sportpark Keizerslanden heeft IJsselstreek zondagmiddag met 2-0 weten te winnen van SV Raalte. Wesley de Witte nam beide doelpunten voor zijn rekening.

De tricolores moesten het vandaag doen zonder trainer Johan van Ommen. De honneurs werden waargenomen door Hennie de Witte en Mustafa Evcimen. Voorafgaand wist IJsselstreek dat het met het mes tussen de tanden moest spelen om de technisch begaafde spelers van Raalte niet in hun spel te laten komen.

De opdracht was dus duidelijk en vanaf het eerste moment was het IJsselstreek dat de lakens uitdeelde. Middels aanjagers Dillen Kornet en Kevin Siemelink kreeg Raalte geen moment de kans om in haar spel te komen. Beide middenvelders zaten erg kort in de dekking en waren de baas in het veld.

De eerste grote kansen waren dus ook voor de thuisploeg. Eerst was het Wesley de Witte die een goede voorzet van DC Mekking net over het doel kopte. Enkele minuten later was het DC zelf die een goede actie gekeerd zag worden door de doelman van Raalte.

Na een klein half uur spelen wist IJsselstreek toch op een dik verdiende voorsprong te komen. Een ongelukkige handsbal van een verdediger van Raalte zorgde ervoor dat De Witte vanaf de stip de ban kon breken. Wesley bleef cool oog in oog met de goalie en schoot de bal kiezelhard in het dak van het doel.

IJsselstreek - SV Raalte | Roelof Battels junior
IJsselstreek – SV Raalte | Roelof Battels junior

Raalte probeerde in het verloop van de eerste helft wel iets te forceren, maar met name Mitch Regelink en Moreno Belt waren heer en meester in het hart van de verdediging. Als Raalte toch eens wist door te komen via de zijkanten was het doelman Cemal Yavuz die zijn ploeg op de been hield.

In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. IJsselstreek toonde veel meer beleving en knokte gezamenlijk voor elke meter. Het kreeg na een uur spelen dan ook loon naar werken. Een goede aanval via de as van het veld zorgde ervoor dat Wesley de Witte zijn tweede van middag kon aantekenen. De spits zag en vond de ruimte om de bal vanaf  de rand van het strafschopgebied onder de doelman van de gasten uit Raalte te schieten.

Raalte ging hierna met iets meer risico op zoek naar de aansluitingstreffer, maar had naast geweldig keeperswerk van Yavuz ook wat pech in de afronding. Voor IJsselstreek ontstond er steeds meer ruimte om de wedstrijd definitief te te beslissen, maar verkeerde keuzes in combinatie met vermoeidheid zorgde ervoor dat er vandaag geen grotere uitslag op het bord stond.

Na ruim 98 minuten voetballen vond ook de scheidsrechter het mooi geweest en kon IJsselstreek een mooie en belangrijker driepunter toevoegen. Een goede teamprestatie waardoor IJsselstreek de aansluiting met de bovenste ploegen weer heeft gevonden.

Komend weekeinde is er geen programma. Over twee weken zal IJsselstreek op bezoek gaan in en tegen SV Epse.