Op zaterdag 12 oktober stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor de zwartgelen. Na een weekje vrij te zijn geweest, stond de ploeg tegenover Dierensche Boys. Een ploeg die met twee overwinningen en een verlies prima aan de competitie is begonnen. Na 90 minuten voetballen stond er een dik verdiende 4-0 op het scorebord.

Vanaf het begin is het spelbeeld duidelijk. Twee ploegen die graag willen voetballen met de nodige druk naar voren. Normaal is dat voer voor een onrustige wedstrijd waar het vaak hollen, vliegen, springen en rennen is. De eerste 10 minuten van de wedstrijd was dit ook zeker het geval. Daarna kwam er iets meer rust in de wedstrijd. Dit maakt het spel ook een stuk beter.

Het is Bram Tuitert die in deze fase de grootste kans krijgt. Na een combinatie vanaf de rechterkant komt hij vrij in de zestien. Met een geplaatste bal in de verre hoek lijkt hij de openingsgoal te maken. Met een uiterste krachtsinspanning is het de prima keepende Van der Linden die de bal uit zijn goal houdt. Het is een eerste helft waarbij Gorssel wel kan en wil, maar waar het nog niet echt lukt. Met een 0-0 stand zoeken de teams de kleedkamer op.

Na de thee is het Gorssel dat wederom de klok slaat. In de 52e minuut is daar dan eindelijk resultaat. Bram Bötzel is zijn directe tegenstander de baas na een schitterende schijnbeweging. Bram houdt de rust en het overzicht en vindt Stijn Obdeijn die met een lage schuiver het net laat bollen.

Twaalf minuten later is daar de volgende goal. Dit keer is het Henry den Boer die scoort. Een scherp aangesneden vrije trap vindt het hoofd van Henry die met wat geluk zijn goal maakt. Maar ook lelijke doelpunten tellen. Na de 2-0 voetbalt Gorssel lekker door en geeft het weinig echte kansen weg.

In de 72e minuut is Bram Bötzel weer te snel voor de verdediging. De centrale verdediger ziet geen andere mogelijkheid dan Bram vast te houden. De scheidsrechter Wissink fluit resoluut en geeft een strafschop. Het is Stijn Obdeijn die deze kans niet onbenut laat en met een onvervalste panenka stuurt hij de keeper de verkeerde kant op, 3-0.

Diep in blessuretijd is het Bram Bötzel die de 4-0 op het bord zet. Vanuit de omschakeling werd hij weggestuurd. Even lijkt hij de bal te ver voor zich uit te spelen. Met de punt van zijn schoen tikt hij de bal door de benen van de keeper. Voor de sier mag Dierensche Boys nog een keer aftrappen. Direct daarna klinkt het laatste fluitsignaal.

Een overwinning waarmee de ploeg verder kan. Vier goals zelf gemaakt, geen goal tegen. Al met al een prima zaterdagmiddag voor de ploeg van Ali Aygün. 19 oktober reist Gorssel af naar Apeldoorn. Daar wacht de spannende pot tegen Alexandria.