Zaterdag 28 september mocht Gorssel thuis aantreden tegen ZVV’56 uit Apeldoorn. Beide partijen waren gebrand om een beter resultaat te halen ten opzichte van de week daarvoor. Gorssel nam een punt mee uit Doetinchem, terwijl ZVV thuis verloor van Eefde.

Het is een eerste helft waarin Gorssel meer de bal heeft. Dat betekent niet ook gelijk het beste van het spel. Kansen worden genoeg gecreëerd, maar niet benut helaas. In de 38e minuut is het dan toch raak. Het is Chris Schippers die na een goede voorzet bij de 2e paal de bal kan binnen glijden. Dit is op dat moment, ondanks het matige spel, wel meer dan terecht. ZVV is nog wel dicht bij een goal. Na balverlies in de laatste linie belandt een afstandsschot op de paal. Ruststand: 1-0.

De 2e helft is een kopie van de 1e helft. Gorssel heeft veel de bal en de meeste kansen. Het spel is niet het beste wat we van Gorssel kennen, maar ondanks dat worden er genoeg kansen gecreëerd. De scherpte voor de goal wordt echter gemist. En als die er al wel was, dan troffen de geelzwarten een uitstekend keepende Kremers op hun pad.

In de 75e minuut is daar dan de verlossende treffer: het is Kristian Dietrich die het net weet te vinden. Na het doorkoppen van de spits komt Kristian 1 op 1 te staan met de keeper. Zijn eerste kans wordt niet benut, maar de rebound is een stuk beter. Een speciaal moment van Kristian die hiermee zijn eerste goal maakt in de hoofdmacht. Hiermee lijkt het verzet van ZVV wel gebroken.

Het mooiste moment van de wedstrijd vindt plaats in de 83e minuut. De debuterende Bjorn Sieders van JO17 beleeft zijn moment. Bjorn wordt vanaf de rechterkant weggestoken en laat zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Hierdoor staat hij net als Kristian 1 op 1 met de keeper. Druk of zenuwen lijkt Bjorn niet te kennen. De manier waarop hij de bal binnenschiet, is van grote klasse. Strak in de rechter kruising. Daarmee komt de 3-0 op het bord te staan. Gorssel vindt daarna nog een keer de paal.

Een 3-0 overwinning komt in de spreekwoordelijke boeken te staan. Conclusie van vandaag is: het spel kan beter, maar je wint de wedstrijd wel. Aankomende zaterdag zijn de mannen uit Gorssel een weekje vrij door een oneven aantal in de competitie. Zaterdag 12 oktober staat in Gorssel de wedstrijd tegen Dierensche Boys op het programma.

Vorig artikelEerste thuiswedstrijd IJsselstreek eindigt in mineur
Volgend artikelPersbericht: Samenwerking tussen Sportkampen.com en Deventervoetbal.nl bekrachtigd