Er stond een semi topper op het programma afgelopen zaterdag in klasse 5C. Alexandria – Gorssel, de nummer 2 tegen de nummer 3. Het was Alexandria dat na 90 minuten voetballen de 3 punten dik verdiend in eigen huis hield. Met een 5-2 overwinning was de ploeg uit Apeldoorn te sterk voor Gorssel. Dat sinds 23 maart weer eens een competitie verlies te verwerken kreeg.

Het is Alexandria dat sterk aan de wedstrijd begint en ze nemen gelijk het heft in eigen handen. Een goede ploeg die wil voetballen en daarvoor uitstekende spelers tot zijn beschikking heeft. Het is ook niet gek dat ze de eerste paar kansen van de wedstrijd krijgen. De 0-1 komt dan ook uit de lucht vallen. In de 11e minuut is het Timo Bobbink die de bal weg legt tussen de verdediging van de tegenstander: precies tussen de back en de centrale verdediger in. Het is Bram Bötzel die de bal knap met de borst aanneemt en hem tegendraads in de verre hoek schiet.

Het spelbeeld blijft daarna hetzelfde, Alexandria heeft de bal en Gorssel wacht op zijn kansen. In de 33e minuut is het dan toch raak en komt de 1-1 op het bord te staan. Vlak voor rust is daar zo’n kans waar Gorssel op wacht. Het is Kas Roeterdink die met een fijne diepe bal spits Stijn Obdeijn bereikt. Hij schuift de bal binnen met een laag schot en zo is het 1-2. Dan smaakt de thee toch iets lekkerder dan een 1-1.

Wat er precies in de thee heeft gezeten is een raadsel. Er komt een onherkenbaar Gorssel terug het veld op. Alexandria schakelt daarentegen een tandje bij. Als sneeuw voor de zon verdwijnt de voorsprong. Binnen een kwartier na rust is de stand van een 1-2 voorsprong naar een 4-2 achterstand gekanteld. Duels worden (te) makkelijk verloren, afspraken worden niet nagekomen of mensen laten hun man lopen. In de 72e minuut werd de eindstand op het bord gezet 5-2.

Een verliespartij die zeker op basis van de 2e helft meer dan terecht is. Verliezen is geen schande, zeker niet van een goede ploeg. Maar elkaar laten vallen, dat mag niet gebeuren. Gorssel zal zijn rug moeten rechten komende week. Aankomend weekend zijn de mannen vrij. Daarna wacht misschien wel de wedstrijd van het jaar. Gorssel speelt dan thuis de derby tegen Eefde Sp. Een wedstrijd waar er meer speelt dan alleen 3 punten.