Na twee verliespartijen tegen Schalkhaar en Columbia en een gelijkspel tegen Vorden hoopte Diepenveen vandaag zijn eerste overwinning van de competitie te halen. De wedstrijd tegen het net als Diepenveen gepromoveerde Gendringen stond op het programma.

De wedstrijd begon rommelig aan beide kanten, met veel onnodig balverlies en moeite om de bal in de ploeg te houden. Toch begon Diepenveen de wedstrijd goed, waarbij er een aantal goede aanvallen werden gecreëerd via de zijkanten, maar de bal telkens net niet goed voor de goal kwam.

In minuut 11 was het echter Gendringen dat toesloeg. Door een fantastische steekpass vanuit de verdediging van Gendringen werd Mel Beijer diep gestuurd, waardoor hij één-op-één met doelman Bram Kieftenbelt kwam. Hij hield het hoofd koel en schoof de bal beheerst in de verre hoek, waarmee hij de eerste goal van de middag op het scorebord zette.

Waar Diepenveen daarvoor nog veel aanvallend voetbal liet zien, veranderde dat in een periode waarin Gendringen veel de bal had en via hun rechterkant steeds de goal probeerde te bereiken.

Het scheelde niet veel of de voorsprong werd verdubbeld, nadat Tycho Rouwenhorst de bal uit een corner van Gendringen probeerde weg te werken. In plaats van de bal de goede kant op te schieten, belandde die op de lat van zijn eigen goal.

In de 29e minuut werd Nick Smeenk bereikt na een mooie opening van rechtsback Ryan Gerritsen. Smeenk hoefde de bal maar één keer te controleren om hem daarna voor te geven op Fabian Metz, die zo alweer zijn vierde doelpunt van dit seizoen maakte.

Vanaf de gelijkmaker waren de rollen weer compleet omgedraaid. Nu was het Diepenveen dat veel de bal had en meerdere kansen achter elkaar kreeg. Het was een wonder dat de bal er nog niet was ingegaan nadat de uitstekend keepende Job Versteeg een één-op-één bal van Jim Willemsen tegenhield en daaropvolgend Efe Yucel de bal voor een leeg doel knap naast schoot.

Na de rust ging het spel heen en weer. Beide ploegen probeerden aan te vallen, maar echt grote kansen bleven uit. Totdat in de 62e minuut opeens Rick Hakvoort vanuit een corner van Gendringen de bal in het net van Diepenveen kopte. Zo zorgde hij dat Gendringen opnieuw op een voorsprong kwam deze middag.

Waar de afgelopen weken het spel en de wilskracht om te winnen juist slechter werden na een tegengoal, was dat dit keer niet het geval. Diepenveen bleef zijn duels winnen op het middenveld en achterin en voorin werd er goed druk gezet op de verdediging van de tegenstander uit Ulft. Dit resulteerde in vele mooie aanvallen waarin de bal steeds werd verplaatst naar waar de ruimtes lagen en er via de zijkanten steeds meer dreiging kwam richting het doel.

Het was wachten op de gelijkmaker en na veel gemiste kansen viel die dan toch in de 84e minuut. Na een mooie voorzet op Fabian Metz werd deze doorgekopt en belandde hij voor de voeten van Efe Yucel, die hem zuiver binnen schoof.

Na de 2-2 bleef Diepenveen opstomen en kreeg het in de slotfase nog een aantal corners. In een van de laatste minuten van de wedstrijd kreeg opnieuw Efe Yucel de bal aan de rechterkant. Via een mooie actie naar binnen draaide hij de bal richting de verre hoek, waarna deze over de keeper in de touwen van de goal terecht kwam. Zo kwam Diepenveen voor het eerst deze middag op een voorsprong.

In de allerlaatste actie van de wedstrijd moest Diepenveen nog wel even op de nagels bijten toen Gendringen uit een vrije trap de bal in het vijfmetergebied vrij kon inkoppen. Gelukkig stond Bram Kieftenbelt goed op de lijn op te letten en zorgde hij ervoor dat de 3 punten deze middag in Diepenveen bleven.

Een spannende pot tussen de aan elkaar gewaagde Diepenveen en Gendringen met daarbij een belangrijke overwinning van de ploeg van Bart Ester die ervoor zorgt dat de eerste overwinning van deze competitie een feit is.

Volgende week staat de uitwedstrijd bij koploper OBW uit Zevenaar op het programma.