SV Schalkhaar moest vanmiddag op bezoek bij VV Vorden, waarvan het hoofdveld is voorzien van natuurgras. Ondanks een prima grasmat blijft het voor veel spelers wennen om op echt gras te spelen.

De mindere resultaten uit het verleden bij VV Vorden (2 keer verlies) werden vanmiddag meer dan rechtgezet. De ploeg van hoofdtrainer Martijn de Haas en assistent Jacob Ensing kwam in de slotfase langszij, opnieuw door inbreng van 4 frisse en goede invallers.

Dat SV Schalkhaar momenteel ruim zit in het aantal spelers is voor elke trainer zeer gewenst, keuze genoeg. Alleen is het lastig keuzes te maken in je team als de onderlinge verschillen zeer gering zijn. In de voorbereiding en bekerwedstrijden was dat al het geval dat de ploeg met fris elan laat in de wedstrijd tot scoren komt.

SV Schalkhaar kwam ook dit keer laat op voorsprong door een doelpunt van Bjorn Duteweert, waarna iedereen op de bank dit doelpunt mee vierde; het geeft aan dat de teamspirit wel goed zit bij de mannen uit Schalkhaar.

Vorig seizoen speelden beide ploegen nog een klasse hoger, waarbij VV Vorden net iets boven SV Schalkhaar eindigde. Ook VV Vorden moest net als SV Schalkhaar destijds in de nacompetitie zijn meerdere erkennen in Jonge Kracht. Vanmiddag was SV Schalkhaar de betere ploeg, maar had aan het stugge VV Vorden een lastige tegenstander.

SV Schalkhaar begon vanmiddag met Luuk ter Mate als een extra contolerende middenvelder, waarbij Koen Smith iets naar voren werd geschoven. De ploeg uit Schalkhaar had al vroeg in de wedstrijd op voorsprong moeten komen om het zichzelf de rest van de middag wat gemakkelijker te maken.

Kansen waren er voor o.a. Murat Özdemir die door Milan te Riele werd aangespeeld, maar zijn schot werd uitstekend gered door de VV Vorden keeper en uitblinker Robin Verstege. Enkele minuten later was het Milan te Riele zelf die zijn ploeg op voorsprong had moeten zetten, maar zijn inzet werd opnieuw gekeerd door keeper Verstege, die het schot tot corner verwerkte.

Na 25 minuten spelen was de eerste de beste kans van VV Vorden meteen raak. Een bal ter hoogte van de middellijn werd geblokt en deze ketser kwam pardoes in de voeten van VV Vorden linker aanvaller Sander Visschers die zich vervolgens vrij maakte van bewaker Timo Kok en de bal met een mooie curve in de bovenhoek draaide, buiten bereik van SV Schalkhaar doelman Jesper Lukassen; 1-0.

Het verdere verloop van de eerste helft was het SV Schalkhaar dat het spelbeeld bepaalde, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

De tweede helft was het opnieuw éénrichtingsverkeer naar het doel van VV Vorden. Waar SV Schalkhaar opnieuw een hoop kansen bij elkaar speelde was het bijna VV Vorden dat de wedstrijd vroeg in de tweede helft op slot kon gooien; het kreeg een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen.

Laatste verdediger Nick de Mol van SV Schalkhaar gleed weg toen hij een tegenstander uitspeelde en dat kwam hem bijna duur te staan. Ineens kwam aanvaller Jurre Heij oog in oog met SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen, maar Lukassen was op zijn hoede en een schot in de korte hoek werd vakkundig gepareerd.

Net als de eerste helft was ook de tweede helft keeper Robin Verstege een behoorlijke sta-in-de-weg voor SV Schalkhaar. Dat ondervond opnieuw Murat Özdemir, die een schot net tot corner verwerkt zag worden dankzij een knappe redding van de keeper op zijn afstandsschot.

Rechter verdediger Luuk Janssen kwam met een afgemeten voorzet op invaller Mike Berg die de bal schampte, geheel vrij voor doel.

De SV Schalkhaar aanvallers stuitten keer op keer op het sterke en fysiek spel van met name aanvoerder Bas Abbink, die veel ballen wegwerkte uit de doelmond van VV Vorden.

Mike Berg was heel dicht bij een doelpunt na een lange uittrap van keeper Jesper Lukassen, maar de snel uit zijn doel komende Verstege voorkwam ook ditmaal een doelpunt.

Vijf minuten voordat de officiële speeltijd verstreek had SV Schalkhaar de thuisploeg beet. Een actie van Murat Özdemir ging daaraan vooraf; hij werd in de zestien onreglementair ten val gebracht en mocht zelf aanleggen vanaf de strafschopstip. Hij schoot de bal hard en onhoudbaar binnen en dat leverde de dik verdiende 1-1 op.

Even later was Koen Smith, die vanaf de rechterkant ging spelen, verantwoordelijk voor de SV Schalkhaar voorsprong. Hij kwam vanaf die kant goed door en leverde een prima voorzet af op Bjorn Duteweert die vervolgens net iets sneller bij de bal was dan een VV Vorden verdediger en liet daarmee de 1-2 aantekenen.

De paar minuten blessuretijd waren voor SV Schalkhaar genoeg om de voorsprong te verdedigen. Sterker nog; een laatste aanval van SV Schalkhaar leverde de 1-3 eindstand op. Een hard en zuiver schot van rechterverdediger Luuk Janssen in de verre hoek zorgde voor blije gezichten voor alles en iedereen die SV Schalkaar een warm hart toedragen.

Volgende week zondag 13 oktober speelt  SV Schalkhaar op de eigen Horsterhoek tegen koploper Columbia uit Apeldoorn. Aanvang wedstrijd 14.00 uur. U bent van harte welkom.