SV Schalkhaar speelde vanmiddag haar laatste poulewedstrijd in de beker en won redelijk eenvoudig van Wijhe ’92. De ploeg van de trainers Martijn de Haas en Jacob Ensing komt dit seizoen (tot nu toe) gemakkelijk tot scoren, want aanvallend heeft de ploeg meerdere opties.

Al na een paar minuten spelen werd een rake kopbal van Mike Berg teruggefloten wegens buitenspel. SV Schalkhaar had het beste van het spel en een paar afstandsschoten van Milan te Riele en een goede mogelijkheid voor Koen Smith het meeste recht om op voorsprong te komen.

Toch kwam SV Schalkhaar na dik twintig minuten spelen op achterstand. Opnieuw een kopbal, in dit geval van Wijhe ’92 speler Floris Temmink, was keeper Jesper Lukassen te machtig; 0-1.

Teveel hanteerde SV Schalkhaar na deze achterstand de lange bal waarbij de spitsen van de thuisploeg weinig kans hadden tegen de lange verdedigers uit Wijhe.

Dat SV Schalkhaar voetballend de betere ploeg was bleek wel uit de gelijkmaker van Murat Özdemir die zich knap vrij speelde en de bal kort voor het rustsignaal met veel gevoel in de verre hoek schoot, buiten bereik van keeper Joep Weerkamp van Wijhe’92; 1-1.

Het duurde even voordat SV Schalkhaar, dat reeds geplaatst was voor de volgende ronde in de KNVB beker, op voorsprong kwam. Ongeveer 20 minuten voor tijd was het opnieuw Murat Özdemir die van Wijhe’92 opnieuw iets teveel ruimte kreeg in de zestien en bekeken zijn tweede doelpunt maakte; 2-1.

SV Schalkhaar voerde een aantal wisselingen door, waarbij jeugdspeler Jaap Hogeslag zijn debuut maakte in het eerste elftal van SV Schalkhaar.

In de 85ste minuut werd de 3-1 gemaakt door middenvelder Koen Smith na een goede actie van Bjorn Duteweert aan de rechterkant. Kort voor het einde van de wedstrijd bepaalde een Wijhe ’92 verdediger de eindstand van 4-1. Een strakke voorzet van Daan Pinkster werd ongelukkig in eigen doel gewerkt.

Binnenkort zal de loting plaatsvinden en krijgt SV Schalkhaar nog minimaal een wedstrijd in deze bekercompetitie.

De reguliere competitie begint volgende week zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot VV Diepenveen.

Deze wedstrijd wordt gespeeld op de Horsterhoek, aanvang 14.00 uur.