SV Schalkhaar speelde vanmiddag in Olst de tweede bekerwedstrijd in deze poule. De ploeg van trainer Martijn de Haas en Jacob Ensing had een redelijk gemakkelijke middag en won verdiend met 1-4.

Dat SV Schalkhaar momenteel ruim in spelers zit, biedt perspectief voor het komende seizoen. Veel spelers uit de huidige selectie van SV Schalkhaar zijn gelijkwaardig en krijgen de kans zich te laten zien, zeker met deze bekerwedstrijden op het programma. Het oefenprogramma leent zich hiervoor en met het ruime aantal wissels dat toegepast mag worden verzwakt het team momenteel geenszins.

Ondanks dat SV Schalkhaar het initiatief al vroeg opeiste, kreeg rechterverdediger Stefan Hekman van SC Overwetering wel een hele goede mogelijkheid de score te openen. Vanaf rechts voor het doel schoot hij de bal over keeper Jesper Lukassen.

Na 19 minuten spelen kwam SV Schalkhaar op voorsprong. De vaak ongrijpbare Yoes Beldman ontdeed zich van een tegenstander en zag de diepgaande Floris Hidma, die vervolgens de bal gemakkelijk in de verre hoek schoot; 0-1

Nog geen 2 minuten later was stand alweer gelijk. Opnieuw kreeg SC Overwetering aan de rechterkant teveel ruimte, waar middenvelder Mark Koudijs opdook en keeper Lukassen kansloos liet; 1-1

SV Schalkhaar had het betere van het spel, maar met goed verdedigend werk hield SC Overwetering deze gelijke stand vast tot vlak voor rust. Opnieuw Yoes Beldman die met een goede actie een doelpoging waagde, maar via keeper Axel van Welsum kwam de bal precies voor de voeten van Koen Smith; 1-2.

Na rust, met enkele wisselingen in het team, werd SV Schalkhaar alsmaar sterker en kwamen de voetballers uit Olst er niet meer aan te pas. In de 50e minuut was het goed doorzetten van Bjorn Duteweert die de keeper kansloos liet en de wedstrijd definitief besliste; 1-3

SV Schalkhaar kreeg kans op kans, maar wist deze voorsprong niet uit te breiden. Tot een kwartier voor tijd Mike Berg alleen door kon lopen. Eerst bracht keeper van Welsum nog redding, maar na een scrimmage op de doellijn wist Milan te Riele de bal het laatste zetje te geven; 1-4.

SC Overwetering kwam niet verder dan een bal die op de paal belandde en zo bleef de eindstand in ruim voordeel voor SV Schalkhaar. Met deze ruime overwinning, en de ruime overwinning van vorige week, kan SV Schalkhaar poulewinst nagenoeg niet meer ontlopen.

Volgende week zondag 15 september speelt SV Schalkhaar de laatste poulewedstrijd in de beker tegen Wijhe ’92. Deze wedstrijd wordt gespeeld op de Horsterhoek in Schalkhaar, aanvang wedstrijd 14.00 uur.