SV Schalkhaar leed vanmiddag een pijnlijke 4-2 nederlaag tegen SDC’12 uit Denekamp. Het fysiek sterke SDC’12 won het deze regenachtige voetbaldag van het voetballend sterker SV Schalkhaar. De gasten uit Schalkhaar moesten het vanmiddag doen zonder de sterkhouders Michiel Hullegie en Koen Klosters. Ook spits Stijn Rorije was niet inzetbaar, zijn plek werd ingenomen door spits David Klopman.

SV Schalkhaar probeerde de goede lijn van vorige week (8-1 overwinning op Vogido) door te trekken in Denekamp. De in het volledig zwart geklede team van hoofdtrainer Marcel Geestman en assistent Dirk-Jan Beldman begonnen prima aan de wedstrijd. Al na 7 speelminuten lag de bal in het net; een fantastische dieptebal (met links) van de verdediger Delano Haulussy bereikte David Klopman die de bal met een boog over de keeper in de verre hoek kopte 0-1. SV Schalkhaar bleef het eerste deel van de eerste helft de betere ploeg en kreeg het soms behoorlijk te verduren van het agressieve SDC’12. Linkerspits Kick Brouwer was met zijn acties in deze fase een plaag voor de verdedigers van SDC’12, maar de scheidsrechter had in deze fase de grens van het toelaatbare voor het vervolg van de wedstrijd moeten bepalen.

Enkele keren probeerde SV Schalkhaar de voorsprong te verdubbelen, maar schoten vanuit de tweede lijn van Twan Huijmans en Bjorn Duteweerd werden door de keeper van SDC’12 tot corner verwerkt. Gaandeweg de eerste helft werd SDC’12 sterker en slaagde de thuisploeg er steeds meer in het doel van SV Schalkhaar te bestoken door de gevaarlijke en fysiek sterke spitsen Jouri Mensink en Stef van der Velden in stelling te brengen. Halverwege de eerste helft werd voorstopper Luuk ter Mate uitgekapt en schoot spits Mensink net naast het doel. Enkele minuten later ging het wel mis voor SV Schalkhaar. Eerst werd een schot vanaf rechts nog tot corner verwerkt door Jesper Lukassen. Vlak daarop werd een voorzet vanaf de rechterkant door van der Velden in het doel gekopt 1-1. Enkele seconden voor het rustsignaal kwam SV Schalkhaar ongelukkig op achterstand. Na een lage vrije trap vanaf rechts werd één van de inlopende spelers van SDC’12 gehinderd door Twan Huijsmans, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde en spits Mensink de 2-1 liet aantekenen. Dat Huijsmans hiervoor ook nog een gele prent zag, zal volledig volgens de regels zijn geweest..

De tweede helft ging SV Schalkhaar op jacht naar de gelijkmaker en creëerde de nodige kansen. Milan te Riele had de eerste mogelijkheid, zijn schot vanaf de rechterkant verdween in het zijnet. SDC’12 probeerde de voorsprong te verdedigen en slaagde hierin goed. Sterker nog; in de 61e minuut kwam het op 3-1 voorsprong. Een cornerbal vanaf rechts ging over iedereen heen en werd bij de tweede paal door aanvoerder Jesper Albers in het doel gewerkt. Wederom een domper voor SV Schalkhaar, dat opnieuw door een spelhervatting op een ruime achterstand werd gezet. SV Schalkaar wist wat het moest doen en bracht direct daarna Milan Beumer in de ploeg om aanvallend sterker te worden. Een schot van Kick Brouwer werd door de keeper nog net tot corner verwerkt, vervolgens was het Milan te Riele die een bal voor de voeten van Milan Beumer wist te krijgen; zijn schot verdween net over het doel. Tien minuten voor tijd viel de mooiste goal van de wedstrijd. De sterke spits David Klopman werd aangespeeld, hij draaide bij zijn tegenstander weg en krulde bal vanaf 20 meter onhoudbaar in de rechter kruising 3-2. Een alles of niets in de laatste 10 minuten werd uiteindelijk niets voor SV Schalkhaar. Waar SV Schalkhaar de druk opvoerde was één counter van SDC’12 voldoende om de wedstrijd te beslissen. Wederom was het spits Mensink die vrij voor keeper Lukassen geen moeite had het net te vinden 4-2.

SV Schalkhaar creëerde kansen, was voetballend de betere ploeg, maar moest vandaag toch zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Denekamp. Volgende week staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan speelt SV Schalkhaar in Haaksbergen tegen Bon Boys, dat met twee overwinningen de ranglijst aanvoert.