Net als twee weken geleden tegen VV Vorden was vanmiddag SV Schalkhaar invaller Bjorn Duteweert opnieuw belangrijk door de “winnende” binnen te schieten waardoor SV Schalkhaar met drie punten in de bus kon vertrekken.

SV Schalkhaar heeft momenteel veel gelijkwaardige spelers in de selectie en dat is een voordeel voor de trainer Martijn de Haas en Jacob Ensing. Er was net als twee weken geleden geen basisplek voor Bjorn Duteweert, maar de wissels van vandaag waren van grote waarde voor de ploeg.

Vandaag moest SV Schalkhaar op bezoek bij VV Gendringen, een ploeg die SV Schalkhaar vanuit het verleden nog niet eerder tegen kwam. Wel had het eens gevoetbald bij het 50 meter verderop spelende SDOUC uit Ulft. Van een samenvoeging van beide verenigingen is het nooit gekomen, vandaag was er weinig te beleven op het troosteloze complex van VV Gendringen.

Met 3 punt meer dan VV Gendringen was het vanmiddag voor SV Schalkhaar zaak deze voorsprong te vergroten en afstand te nemen.

SV Schalkhaar startte met dezelfde basis als vorige week, de ploeg die vorige week in één helft koploper Columbia van het veld speelde. Zo gemakkelijk als het vorige week ging, zo stroef kwam SV Schalkhaar vanmiddag uit de startblokken. SV Schalkhaar had het lastig tegen een vijf-mans verdediging van VV Gendringen. Ondanks het strakke verdedigen kreeg SV Schalkhaar de nodige kansen, echter de gecreëerde kansen werden niet benut.

Twee keer kreeg Milan te Riele in de openingsfase de mogelijkheid de score te openen. Eerst werd hij op maat bediend door een goede bal van verdediger Timo Kok, waarna hij te kort op de keeper kwam en de hoek te klein werd om te scoren. Vervolgens kreeg hij de bal van Nick de Mol, waarna hij de bal net over het doel van keeper Job Verteeg lobde.

SV Schalkhaar was veel meer in balbezit en VV Gendringen wachtte op de fout van SV Schalkhaar en zorgde in de omschakeling voor de nodige dreiging. Voorin had het twee fysieke en lange spelers  en daaromheen speelde de behendige en snelle aanvallende middenvelder Mel Beijer.

In de loop van de eerste helft kwam VV Gendringen steeds meer voor het doel van SV Schalkhaar doelman Jesper Lukassen en werd het gevaarlijk met een paar vrije trappen vanaf de rechterkant.

Aan de andere kant ging SV Schalkhaar gewoon door met het niet benutten van een aantal goed opgezette kansen die het kreeg. Een mooie één – twee tussen Kick Brouwer en Murat Özdemir werd door Kick Brouwer net over het doel geschoten.

Tot de 37e minuut, toen ging het mis. Een snelle uitbraak vanaf de linkerkant van VV Gendringen zorgde uiteindelijk voor de 1-0 voorsprong. Linkermiddenvelder Sem Bavelaar ging er vandoor waarna SV Schalkhaar verdediger Luuk Janssen nog leek te herstellen, maar een afgemeten voorzet bij de tweede paal was voor de lange Dion Teloh een koud kunstje om keeper Jesper Lukassen van dichtbij te verslaan.

SV Schalkhaar probeerde nog voor rust de schade te herstellen, Mike Berg bracht Yoes Beldman in stelling, maar de keeper bracht knap redding. Jesper Lukassen moest voor rust nog één keer zijn klasse tonen toen hij een strak afstandsschot tot corner wist te verwerken.

De tweede helft kwam Luuk ter Mate in het veld voor middenvelder Koen Smith, die in de eerste helft een onnodige gele kaart had opgelopen. SV Schalkhaar kwam de tweede helft goed voor de dag en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Kans op kans, corner op corner verzamelde SV Schalkhaar en VV Gendringen mocht van geluk spreken dat het lang de voorsprong kon verdedigen.

Yoes Beldman zorgde in de 51e minuut voor de zeer verdiende gelijkmaker. Voorafgaand aan dit doelpunt kreeg SV Schalkhaar vanaf links een corner. De bal werd door Mike Berg hard en zuiver gespeeld op de inlopende Murat Özdemir die de bal van buiten de zestien hard op de lat schoot. De bal kaatste terug in het veld waarna Yoes Beldman de bal vanaf bijna doellijn over de lijn kopte.

SV Schalkhaar ging hierna vol voor de winst. Opnieuw was Murat Özdemir dicht bij een treffer, maar een afstandsschot werd uit de hoek getikt door keeper Job Vesteeg. Een corner van Özdemir op Luuk Janssen had meer verdiend; het schot van Luuk Janssen werd vlak voor de keeper van richting veranderd door Timo Kok waarna keeper Job Versteeg de bal met een katachtige redding tot corner kon verwerken.

Bjorn Duteweert was inmiddels in het veld gebracht. Weer was SV Schalkhaar gevaarlijk bij een corner. Mike Berg bracht de bal strak voor het doel waarna keeper Job Versteeg de bal onvoldoende kon wegwerken. In de kluts was Bjorn Duteweert het eerst bij de bal en hij bezorgde SV Schalkhaar in de 69e minuut de zeer verdiende 1-2 voorsprong.

VV Gendringen moest hierna meer risico nemen en bracht verdediger en aanvoerder Gijs Hakvoort naar de frontlinie, maar had in SV Schalkhaar verdedigers Timo Kok, Nick de Mol en de later ingevallen Alper Silav geen schijn van kans. Sterker nog; SV Schalkhaar gaf in de tweede helft niets weg en kwam na 90 minuten als terechte winnaar van het veld.

Met deze overwinning nestelt SV Schalkhaar zich in de top van deze klasse en ziet al uit naar het treffen met koploper OBW. Deze wedstrijd wordt op zondag 3 november gespeeld op de Horsterhoek. Vanwege dat op diezelfde middag GAE thuis speelt tegen PEC Zwolle, wordt deze wedstrijd gespeeld om 14.30 uur!

Komende donderdag 24 oktober speelt SV Schalkhaar de bekerwedstrijd tegen ABS. De wedstrijd wordt gespeeld in Bathmen, aanvangstijd 20.00 uur.

Uiteraard zien wij u graag bij deze wedstrijden om SV Schalkhaar te steunen.