SV Schalkhaar won vanmiddag dik en dik verdiend de derby tegen VV Diepenveen. Nauwelijks 3 weken geleden streden beide ploegen op het IClean voorbereidingstoernooi van SV Schalkhaar ook tegen elkaar. Destijds won SV Schalkhaar met maar liefst 8-1. Vandaag kwam er een ander Diepenveen voor de dag en had de thuisploeg moeite met scoren, maar won uiteindelijk wel met 3-0.

Het team van de trainers Martijn de Haas en Jacob Ensing kon niet beschikken over centrale verdediger Nick Mulder vanwege een blessure. Verder was iedereen aan boord. VV Diepenveen tapte uit een ander vaatje dan een paar weken geleden, de ploeg van trainer Bart Ester speelde tot het eind mee en streed voor een resultaat.

SV Schalkhaar kreeg een legio aan kansen wat het zelf diverse keren knap creëerde. Na een paar minuten spelen had spits Murat Özdemir de score moeten openen toen hij een afgemeten voorzet van Luuk Janssen rakelings naast kopte. Dat VV Diepenveen een prima keeper op het doel had, ondervond Milan te Riele die alleen op de doelman Roy Stegink af kwam, maar de keeper redde bekwaam. SV Schalkhaar miste de scherpte in de afronding; uitblinker Nick de Mol kwam over de rechterkant door en zijn voorzet op Koen Smith was op maat, echter hij miste de bal behoorlijk vanuit een vrije positie.

Aan de andere kant was VV Diepenveen een paar keer gevaarlijk in de counter. Eerst schoot Pepijn van den Wollenberg over het doel van Jesper Lukassen en kort daarna had spits Jim Willemsen zomaar kunnen scoren toen hij teveel ruimte kreeg, maar een goede redding van Jesper Lukassen voorkwam een achterstand voor de thuisploeg.

Met nog goede mogelijkheden voor Mike Berg (schot net naast), een kopbal van Milan te Riele en goed keeperswerk van opnieuw Roy Stegink gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers.

In de tweede helft werd de van een blessure teruggekeerde Kick Brouwer gebracht, die voor nog meer stootkracht moest zorgen. Opnieuw was het wedstrijdbeeld hetzelfde als voor rust. SV Schalkhaar was veelal in balbezit en was tot de zestien van VV Diepenveen de baas, echter opnieuw kansen voor Milan te Riele die rakelings naast schoot en Yoes Beldman die de bal via een speler van Diepenveen naast het lege doel zal rollen. Diezelfde Yoes Beldman was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar de paal was dit keer een sta in de weg.

In de 76ste minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer voor SV Schalkhaar. Een afstandsschot van ruim 25 meter van Yoes Beldman verdween met ongekende schoonheid in de rechter bovenhoek en daarmee bracht hij de thuisploeg op een zeer verdiende 1-0.

VV Diepenveen liet daarna nog één keer van zich horen; Pepijn van den Wollenberg kreeg van het rechter verdedigingsblok van SV Schalkhaar teveel ruimte en vanaf de achterlijn schoot hij recht op keeper Jesper Lukassen, terwijl hij de bal beter terug had kunnen leggen op een inkomende medespeler.

SV Schalkhaar, dat er in de voorbereiding lustig op los scoorde, kwam vandaag laat op gang. In de 88ste minuut zorgde Koen Smith voor de 2-0. Een voorzet vanaf de linkerkant nam hij ineens op de schoen waarna de bal via de grond over de keeper in het net belandde. Kort hierna en vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Milan te Riele zijn verdiende treffer, hij stoomde op aan de linkerkant en liet met een bekeken schuiver keeper Stegink kansloos: 3-0

Voor SV Schalkhaar een prima start van de competitie. Volgende week zondag 29 september speelt SV Schalkhaar in Zevenaar tegen DCS dat haar eerste wedstrijd won van FC Bergh. De eerstvolgende thuiswedstrijd op de Horsterhoek is 13 oktober, dan komt VV Columbia op bezoek. Deze wedstrijd wordt gespeeld op de Horsterhoek, aanvang 14.00 uur. U bent dan weer van harte welkom.