Hierden speelt dit seizoen in de 1e klasse F (zaterdag) en was vanmiddag de tegenstander van Helios.

Helios startte in bijna dezelfde basisopstelling als vorige week tegen VV Achterberg. Van begin keek het talrijke publiek naar een open en vermakelijke wedstrijd. Snelle en verzorgde combinaties werden er op de mat gelegd. In de 19e minuut was het Ijen Bruinsma die voor gevaar zorgde, maar stond de keeper in de weg.

In de 23ste minuut sloop de rechtsback van Hierden de vrije ruimte in, plaatste de bal richting de 16-meterlijn en deze werd strak langs de kansloze keeper Klein Hegeman ingeschoten 0-1. Helios had het even moeilijk, Hierden stak veel energie in het jagen op de bal, maar vanaf de 38ste minuut nam Helios het weer over.

In de 44ste minuut werd een voorzet richting tweede pal door Sercan terug gekopt op de meekomende Ijen Bruinsma die mooi afrondde: 1-1. Nog geen minuut later kreeg Ijen de kans op de 2-1, maar zijn lob over de keeper van Hierden ging net naast. Rust 1-1

Na rust wisselde trainer Harry Decheiver eerst 5 basisspelers en later nog vier.  Hierden bleef tot de 70ste minuut met de dezelfde ploeg spelen en wisselde daarna vier spelers. Helios had de eerste 10 minuten van de tweede helft moeite met Hierden en binnen no-time stond het 1-4

De groep rechtte echter de rug en via de oplettende Sem Brunsveld werd het 2-4. Even later kreeg Helios een corner en deze werd door Lubberding fraai ingekopt. 3-4.

Twee minuten later was het Bastiaan Lieftink die doorbrak en een op een voor de keeper kwam te staan: zijn inzet werd gekeerd en in de rebound verzuimde Ijen de trekker over te halen. De eindstand werd nog 3-5 door een fout in de verdediging van Helios.

Volgende week speelt Helios voor de beker uit tegen Nieuwleusen. Nieuwleusen verloor pas in de laatste wedstrijd van de nacompetitie en bleef daardoor in de 2e klasse.