Helios speelde zaterdag tegen Hulzense Boys uit Nijverdal. Hulzense Boys speelde vorig jaar in de 1e klasse.

Helios begon, zoals we gewend zijn, fel aan de wedstrijd, maar werd vroeg opgevangen door de tegenstander. Iets waar we wel aan gewend zijn geraakt in de bekerwedstrijden. Een groot verschil met de derde klasse mag je wel zeggen, waar je meer tijd had om te combineren.

Toch speelde Helios in het eerste kwartier door goed te combineren er goed onderuit en creëerde in de eerste minuten via Krijns en Kobussen de eerste kansen, maar hun inzet was net te zacht of ging naast. In de 12de minuut was het wel raak: Fabian Put stuurde Bastiaan Lieftink op rechts weg en die bedacht zich geen seconde: hij gaf strak voor en bereikte Sander Krijns die met een tegendraads schot de keeper wist te verschalken. 1-0.

Daarna ging het lange tijd weer gelijk op en kreeg Hulzense Boys in de 21ste minuut zijn eerste grote kans die door keeper Lars Klein Hegeman teniet werd gedaan. Even later combineerde Helios weer goed door de verdediging van de tegenstander. Via Krijns en Jarmo van ‘t Hof kwam de bal bij Glenn Kobussen die net naast schoot. Ook Hettinga liet zich op links niet onbetuigd, soleerde langs een paar spelers maar vond de keeper op zijn weg.

In de 27ste minuut kwam Helios goed weg, want een precieze voorzet van rechts kwam op het hoofd van de volledig vrijstaande spits van Hulzense Boys die naast kopte. Even later was het toch raak, Lars Klein Hegeman reageerde iet wat te laat op de inzet van Jordy Wolfkamp en zo stond het 1-1. Tevens de ruststand.

Na rust ging Helios weer vol in de aanval. Binnen een minuut schoot Dennis Hettinga na een mooie combi met Jarmo binnen de 16 tegen onderkant lat. De druk op het doel van Hulzense Boys werd steeds groter en Helios creëerde in de eerste 20 minuten van de 2e helft 6 open kansen, het wachten was op een treffer van Helios, maar geen daarvan ging erin.

En dan is er een wet in het voetbal, als je ze zelf niet maakt…… en jawel, in de 69ste minuut gebeurde wat iedereen vreesde. Hulzense Boys brak op rechts door, de inzet werd niet goed weggewerkt en Menno Kamphuis kon de trekker overhalen 1-2.

Helios wilde de gelijkmaker en ging vol in de aanval, maar even later was het weer raak en scoorde Jorn Hegeman de 1-3. Trainer Harry Decheiver stuurde Fabian Put naar voren en voerde Helios de druk weer op. Mooie voorzetten van Hettinga en Kinaci werden, vrij voor het doel staand, door verschillende spelers van Helios verkeerd geraakt en gingen naast of over.

Toch was het Sercan Kinaci die in de 89ste minuut op een prachtige manier de 2-3 wist te scoren en was het weer Hettinga die in de laatste minuut de lat raakte. Om moedeloos van te worden. Het was Helios niet gegund om minimaal een punt te halen. Het spel zag er goed uit, alleen het afmaken van de kansen.. Helios verloor vandaag van zichzelf.

Volgende week speelt Helios uit tegen FC Suryoye-Meditaranairo, aanvang 18 uur.