Oranje-Nassau ging fel van start, bewoog en combineerde zodanig goed dat Helios het eerste kwartier zwaar onder druk kwam te staan. Toch kwam Helios er in deze periode een aantal keren op rechts goed door, alleen de voorzetten kwamen net niet aan en zo konden Sander Krijns en Sercan Kinaci de aanval niet goed afwerken.

Voor trainer Harry Decheiver brak er een periode aan van handelen. Eerst was het Jarno van de Bos die geblesseerd het veld moest verlaten. In zijn plaats kwam de jonge Mark Rothe die op rechts kwam te staan en Sem Brunsveld nam de plek over van Jarno. Even later was het Jarmo van ’t Hof die in de 16 goed doorzette, maar zijn schot ging net naast.

Helios voetbalde zich steeds meer onder de druk van Oranje-Nassau weg, maar toch was het Oranje-Nassau dat in de 29ste minuut verdiend door de snelle Cetin op voorsprong kwam: 0-1. Helios kreeg daarna enkele kleine kansen maar echt gevaarlijk werd het niet voor de goal van ON.

Even later was het Mark Rothe, nog geen 20 minuten op het veld, die geblesseerd het veld moest verlaten. In de 42ste minuut kreeg de aanvoerder van ON het op de heupen, vloog op links langs iedereen heen en kwam bij de achterlijn. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar via de kluts vloog de bal toch over de achterlijn en werd het wat ongelukkig 0-2. Tevens de ruststand.

Na rust ging Helios snel op zoek naar de aansluitingstreffer, was het allemaal wat feller en kon ON lange tijd geen vuist meer maken. Toen kwam het begrip ‘drie keer is scheepsrecht’. Twee keer voor deze 54ste minuut werden achtereenvolgens Krijns en Jarmo, na een ingebrachte vrije trap, onderuit getrokken, maar de scheidsrechter, die verder goed floot, zag daar geen overtreding in. In de 54ste minuut werd Sem Brunsveld bij een ingebrachte vrije trap van Glenn Kobussen onderuit getrokken en toen ging de bal wel op de stip. Jarmo scoorde daarna de 1-2.

ON verdedigde daarna de voorsprong met man en macht en ook Fabian Put ging mee de spits in. Twee keer haalde de keeper van ON met een katachtige sprong de bal van de lijn. Enkele keren kon ON uitbreken, maar Lars Klein Hegeman stond zijn mannetje. Eindstand 1-2

Er werd zeker in de tweede gedeelte van de eerste helft en de gehele tweede helft goed spel op de mat gelegd, maar bleef de 0 weer op de ranglijst staan. Het goede spel geeft de burger toch goede moed voor volgende week uit tegen Rigtersbleek.