Nul punten uit drie wedstrijden klinkt niet fijn, zeker als er goed gevoetbald wordt. Als je niet oppast gaat het tussen de oren zitten, maar daar was deze middag niets van te merken. Rigtersbleek was thuis dan wel de spelbepalende ploeg, maar ging niet efficiënt met de kansen om. Bij Helios ging dat anders, er werd goed verdedigd en was levensgevaarlijk in de omschakeling, wat dan ook drie doelpunten opleverde.

Helios startte zonder de geblesseerde Sander Krijns en Jeray Galanggadjir. Jeray zat op de bank en is op de terugweg na een lange blessure.

Rigtersbleek had in het begin veel balbezit maar gevaarlijk werd het nog niet. In de 5e minuut kreeg Helios een vrije trap die genomen werd door Glen Kobussen. Glen legt de bal op het hoofd van Dennis Hettinga en zijn inzet kwam voor de voeten van Fabian Put die strak inschoot 0-1.

Drie minuten later kreeg Jarno van de Bos een schietkans nadat Jarmo de bal op het had teruggelegd, maar zijn schot was te slap en een prooi voor de keeper.

In de 11e minuut kwam Rigtersbleek op rechts gevaarlijk door, maar het schot ging over. Helios kreeg het even wat moeilijker en in de 17e minuut kreeg de spits van Rigtersbleek de grootste kans van de wedstrijd. De ingebrachte bal werd goed gekeerd door Lars Klein Hegeman, in de rebound kreeg de geheel vrijstaande spits de bal verkeerd op zijn voet en rolde naast het doel. Helios kwam met de schrik vrij.

In de 18e minuut viel de mooiste goal van de middag. Jarno van de Bos gaf bijzonder fraai voor op de vrijstaande Jarmo, die strak inkopte. Helaas de vlag ging omhoog, buitenspel.

Tot de 30ste minuut was Rigtersbleek veel in balbezit, maar gevaarlijk was het niet. De verdediging stond zijn mannetje en was in de lucht ongenaakbaar. Tevens kwam keeper Klein Hegeman steeds meer in beeld, en deze keer zeer positief, en ramde voor de rust nog twee keer de bal uit het doel.

In de eerste minuut van de tweede helft kreeg de rechtsbuiten van Rigtersbleek een grote kans, maar Klein Hegeman wist de lob te blokkeren. Helios wachtte op de counter en kreeg hem in de 48ste minuut via Nick Beekman. Nick stormde vanaf de middenlijn op rechts door, speelt Jarmo aan die wegdraait van tegenstander en op doel schiet. Het schot wordt in eerste instantie nog geblokkeerd door de keeper, maar in de rebound slaat Ijen Bruinsma toe en scoort de 0-2.

Even is Rigtersbleek aangeslagen en raakt het wat gefrustreerd. Vele gele kaarten worden getrokken omdat er door Rigtersbleek veel gemopperd wordt op de scheidsrechter. In de 50ste minuut trekt Dennis Hettinga naar binnen, bereikt Jarno van den Bos en zijn schot wordt door de keeper uit de bovenhoek gehaald.

Helios komt daarna weer onder druk te staan, maar met een geweldige strijd wordt er door het gehele team goed verdedigd. Toch kwam er een schot van Rigtersbleek in de 71ste minuut tegen de paal en in de 74ste minuut trekt de ingevallen Bastiaan Lieftink op links naar binnen en brengt Ijen Bruinsma in een mooie positie om te scoren, wat die ook doet (0-3).

Even later weer een mooie aanval en vlak voor de 16 werd Jarmo hard onderuit geschoffeld. De vrije trap leverde niets meer op. In het laatste kwartier probeert Rigtersbleek het nog wel maar Klein Hegeman redt nog twee keer en houdt het doel schoon. In het laatste kwartier viel Jarno van den Bos uit en kwam Jeray weer voor het eerst dit seizoen in het veld.

Zo, de eerste drie punten zijn in de pocket. Volgende week speelt Helios thuis tegen DOS’37.