Helios speelde de late wedstrijd in Enschede tegen Suryoye-Mediterraneo. Beide ploegen verloren de eerste wedstrijd, dus konden de eerste punten verdiend worden.

Het begin was gelijk opgaand en het was Helios wat de eerste kans kreeg om de score te openen. Na een combinatie met Ijen Bruinsma en Sercan Kinaci kwam Sercan op rechts door en zijn voorzet op maat werd door Sem Brunsveld net naast gekopt.  Even later was het FC Suryoye wat de eerste kans kreeg, maar de inzet van de rechtsbuiten was niet nauwkeurig genoeg en ging naast. Daarna bleef de wedstrijd lang in balans, werd er aan beide kanten goed gevoetbald, maar ook goed verdedigd.

In de 24 ste minuut kwam Dennis Hettinga goed door op links, trok het 16 metergebied in, gaf strak voor, maar de vrijstaande Ijen Bruinsma tikte de bal over het doel. In de 31 ste minuut kwam FC Suryoye op voorsprong nadat aan de linkerkant door Helios niet goed werd ingegrepen. De ruimte die er kwam werd goed uitgebuit door de aanvallers en kon de spits makkelijk scoren 1-0

Vlak voor rust wist Helios bijna de gelijkmaker te scoren. Sander Krijns passeerde enkele spelers op links en zijn voorzet werd door de inkomende Sercan Kinaci volledig gemist. Rust 0-1

Na rust zette Helios veel druk op de verdediging van Suryoye. Na een corner in de 46 ste minuut kopte Sander Krijns op het doel, die van de lijn werd gehaald. In de 63 ste minuut verwachtte iedereen dat er gescoord zou worden door Sander. Sander kreeg de bal mooi aangespeeld door Jarmo van ’t Hof, volkomen vrijstaand voor een leeg doel, kreeg de bal even niet goed onder controle en was de verdediger van Suryoye even iets sneller bij de bal. Weg grote kans..

De gelijkmaker kwam verdiend in de 74 ste minuut. Vanuit een corner van Glen Kobussen kopte Dennis Hettinga de bal binnen. 1-1. Helios rook bloed en ging voor de zege. Maar nog geen minuut later scoorde Suryoye de 2-1. Een blijkbaar makkelijke bal werd door de keeper van Helios niet goed ingeschat, belandde vanaf de paal voor de voeten van een speler van Suryoye die vrijstaand kon inschieten. Hiervoor had Suryoye in de tweede helft niets in te brengen. Maar werden hierdoor wel in het zadel geholpen.

Helios bleef aanvallen, ging nu voor de gelijkmaker. Kreeg twee opgelegde kansen. Zowel voor Sander als Jarmo die net te laat in kwam bij een voorzet van Nick Beekman. Suryoye kwam zeer fortuinlijk op 3-1 nadat Glen Kobussen bij een duel met de tegenstander op rand 16 meter uitgleed, de spits werd eerst nog goed door doelman Klein Hegeman opgevangen, maar de tweede inzet werd dan toch in een doelpunt omgezet.

De supporters gingen door het verlies teleurgesteld naar huis, maar hebben ondanks het verlies een goed spelend Helios gezien. Maar heeft het vizier nog niet op scherp staan.