Helios vertrok zonder Biekman en Kinaci naar Nieuwleusen: de plaatselijke SV was de eerste tegenstander van Helios in de beker. Nieuwleusen, 2e klasse, lukte het vorig seizoen net niet te promoveren naar de 1e klasse.

Van het begin af aan zette Nieuwleusen druk op de opbouw van Helios. Helios kwam daardoor in de eerste 20 minuten sporadisch over de middenlijn, kreeg daar wel wat mogelijkheden om uit te breken, maar de passes waren te slordig om de verdediging van Nieuwleusen pijn te doen.

In de 8ste minuut ging het bijna goed. Ijen Bruinsma kreeg na een mooie pas van Glen Kobussen de gelegenheid om net binnen de 16 uit te halen maar zijn inzet ging net naast. Nieuwleusen had in de eerste 20 minuten veel balbezit, maar creëerde weinig, mede door toedoen van onze sterke verdediging. Hierna kreeg Helios meer de ruimte om op te bouwen en kwam daardoor meer en meer in het spel.

Toch was het Nieuwleusen wat de score opende. Na een mooie combinatie op rechts en de precieze voorzet van de rechtsbuiten van Nieuwleusen kopte de vrijstaande Leon de Raad binnen: 1-0. Nieuwleusen kwam in de 35ste minuut op links nog een keer door maar het schot ging net over. Rust 1-0.

Helios kwam na rust wat feller uit de kleedkamer. De duels werden meer een meer gewonnen en de wedstrijd begon, ook al duurde dat even, meer en meer te kantelen. De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Nieuwleusen creëerde geen echte kansen en Helios kwam steeds dichter bij het doel van de goed keepende Van Leussen.

Diep in de tweede helft werd er aan beide kanten gewisseld en kwamen er bij Helios binnen 10 minuten vier nieuwe spelers in het veld. In de 84ste minuut kreeg Helios waar het op dat moment recht op had. Dennis Hettinga passeerde op links enkele spelers, speelde de bal op kniehoogte van Glen Kobussen die van 18 meter ineens verwoestend uithaalde en de keeper volledig kansloos liet: 1-1.

Helios zou bijna met de winst huiswaarts gaan ware het niet dat Jarmo van ’t Hof, die goed wegdraaide bij zijn tegenstander, uithaalde maar de bal net naast de goal schoot.

Volgende week speelt Helios om 15 uur thuis tegen Voorwaarts.