Helios speelde vanmiddag tegen de nummer twee van de competitie, DOS’37 uit Vriezenveen.

Helios speelde, tegen de ploeg die de ambitie heeft kampioen te willen worden, een sterke eerste helft. Zoals we gewend zijn startte Helios weer fel en snel over de flanken en creëerde in de eerste 6 minuten twee kansen. Eerst ging Jarno van de Bos over rechts over zijn tegenstanders heen, met zijn voorzet werd Jarmo bereikt die zijn inzet door de keeper geblokkeerd zag.

Een minuut later werd na een mooie combinatie tussen Sander Krijns en Glenn Kobussen Jarmo weer in stelling gebracht, werd door drie man op de hielen gezeten, maar zijn schot ging net over.

In de 7e minuut liet ook DOS’37 zien waar het toe in staat was, vooral over de linkerflank ging het heel snel, maar kon de verdediging van Helios deze bal van de speler nog goed tot corner verwerken. In de 12e minuut greep doelman Klein Hegeman goed in door de bal die strak van rechts kwam voor de inkomende speler gestrekt te pakken.

Het spel ging in een hoog tempo snel heen en weer en in de 20e minuut trok Dennis Hettinga naar binnen, zag een gaatje op zo’n 20 meter en haalde vernietigend uit, 1-0.  Helios ging goed mee in het snelle spel en Ijen Bruinsma kreeg na een mooi combi met Krijns een schietkans, maar zijn schot was te zacht om de keeper te verrassen.

Even later was het Jarmo die de keeper bijna verraste, met een lob van zo’n 30 meter. In de 40e minuut was het Sercan Kinaci die zijn schot net aan de verkeerde kant van de kruising voorbij zag gaan. DOS’37 verhoogde in de laatste minuten de druk op de verdediging van Helios en in een minuut boog het de achterstand om in een 1-2 voorsprong.

Eerst kreeg de verdediging van Helios de bal niet goed weg uit de 16 en kon Jillis Goudbeek met een strak schot de gelijkmaker scoren. Direct na de aftrap werd een aanval van Helios onderschept, kwam de bal op rechts en de voorzet werd door Klein Hegeman op de 11 meter niet goed verwerkt en was het eenvoudig voor Goudbeek om zijn tweede te scoren, 1-2.

Ondertussen had verzorger Groot Hulze het druk en bleek in de rust dat de goed spelende Sem Brunsveld, Glenn Kobussen en Ijen Bruinsma geblesseerd in de kleedkamer achter moesten blijven.

Een grote aderlating voor de goed ingespeelde ploeg. Trainer Harry Decheiver moest de ploeg op drie plekken veranderen en voor dat de ploeg daar goed op was ingespeeld buitte DOS’37 dat goed uit en verhoogde de voorsprong via Nijkamp en Huzink naar 1-4.

De wedstrijd was gespeeld, maar Helios creëerde zeker enkele kansen om de score een beter aanzien te geven. De grootste was de inzet van Jarmo die na weggedraaid te zijn bij zijn tegenstander, tegen de onderkant van de lat schoot. De 1-5 was een goed uitgespeelde aanval van DOS’37 die door Nijkamp werd afgewerkt.

Weer geen slechte wedstrijd van Helios, hoewel de uitslag anders doet vermoeden. Uithuilen en opnieuw beginnen, want in deze competitie is alles mogelijk. Aankomende donderdag speelt Helios tegen vierde divisionist Berkum voor de beker in Zwolle, aanvang 20 uur. Zaterdag wordt er niet gespeeld en dan kunnen hopelijk de geblesseerde spelers even rust nemen.