SV Colmschate ’33 mocht zondag aantreden tegen het nog ongeslagen Sc Overwetering.

De ploeg uit Olst, net als Colmschate afgelopen seizoen uit de 3e klasse gedegradeerd, wordt als een van de titelkandidaten gezien en had tot vandaag nog geen tegendoelpunt geïncasseerd. De mannen van Sander Poll daarentegen hadden, na de zeperd van vorige week tegen Sallandia, wat recht te zetten.

Daar waar Sc Overwetering in het begin van de wedstrijd nog zoekende was, begon SV Colmschate ’33 voortvarend. Noah Patty snelde een aantal keren langs zijn tegenstander en na 2 doelpogingen werd hij in de 18e minuut in het strafschopgebied onderuitgehaald. Dean ter Stege liet dit buitenkansje niet onbenut: 0-1.

Een paar minuten later was het Noah Patty zelf die de 2-0 mocht aantekenen. De keeper van Sc Overwetering hielp daarbij een handje door de bal in zijn voeten te schuiven, waarna het een koud kunstje voor de aanvaller van Colmschate werd om de bal van zo’n 20 meter in het doel te schuiven.

Tot ieders verbazing kreeg de keeper van Sc Overwetering ook nog eens zijn tweede gele kaart en moest de ploeg uit Olst met 10 man verder.

Davian Rouw, na een mooie solo van Dean Ter Stege, en Jard Kamperman Leferink, na voorbereidend werk van Noah Patty, voerden de score voor Sv Colmschate ’33 verder op en zo kon er na 45 minuten een 0-4 ruststand genoteerd worden.

In de 2e helft min of meer hetzelfde spelbeeld: Noah Patty (61e minuut) en Tren Krediet (76e minuut) tekenden voor de 0-5 en 0-6 alvorens Sc Overwetering iets terug kon doen 1-6 (79e minuut). Davian Rouw zorgde in de 89e minuut voor het slotakkoord door alweer zijn 6e doelpunt van het seizoen te maken: 1-7.

Met deze zevenklapper wist de ploeg uit Deventer zich weer boven in de middenmoot te nestelen en wacht volgende week op sportpark De Vijfhoek nummer 3 v.v. Twenthe uit Goor.