Op zaterdag 5 oktober speelde Sportclub Deventer zijn tweede uitwedstrijd op rij en dut keer tegen OVC ’85 op het zonnige Sportpark De Bilderberg. Zowel Sportclub Deventer als OVC ’85 hoopten weer op het winnende spoor te komen nadat beide ploegen het weekend ervoor nederlagen hadden geleden.

Het was voor het eerst dit seizoen dat Sportclub Deventer het moest doen zonder de ervaring van aanvoerder Luc Nijboer, aangezien de vaste man achterin aan het begin van de week een hamstringblessure opliep. Zijn afwezigheid zorgde er wellicht voor dat Sportclub in het eerste kwartier van de wedstrijd wat zoekende was in de organisatie, wat resulteerde in een open beginfase van de wedstrijd.

De Deventenaren wisten echter al snel de controle over de wedstrijd te nemen door goede strijdlust te tonen, mooi combinatievoetbal te spelen en verdedigend weinig weg te geven. Toch wist Sportclub geen enorme kansen te creëren. Gelukkig vond Calvin Jongsma, op vergelijkbare wijze zoals tegen Brummen, 10 minuten voor rust weer de linkerbovenhoek na een goede crosspass van achteruit op Million Tsegay Haile, die de bal vervolgens breed legde op Jongsma.

Ook aan het begin van de tweede helft was het Sportclub Deventer dat het spel moest maken. Maar opnieuw bleven de echte grote kansen uit voor beide ploegen. Na een halfuur in de tweede helft begon de tijd te dringen voor de thuisploeg, wat resulteerde in hogere druk en meer lange ballen. De defensie van Sportclub Deventer wist echter formidabel om te gaan met de toenemende druk, waardoor OVC ’85 weinig wist te forceren.

Zo’n 5 minuten voor tijd wisten de invallers van Sportclub Deventer slim te combineren om de wedstrijd op slot te gooien, nadat een lange bal vanuit achteruit prachtig door Nigel Jongsma in het pad van Sofian Jabir werd doorgekopt en Jabir het hoofd koel hield om rustig in de linkeronderhoek binnen te schuiven. Hoewel deze 0-2 een sterke uiting van de Deventenaren bekroonde, was de viering van de goal door Jabir de echte kers op de taart.

Zo wist de ploeg van Marc Mölder zich goed te herpakken na de onverdiende nederlaag tegen Brummen de week ervoor. De Deventernaren hebben na drie speelrondes 6 punten te pakken en hoopt hier volgende week 3 punten aan toe te voegen wanneer het thuis FC Jeugd ontvangt. Tot dan!