Op zaterdag 12 oktober nam Sportclub Deventer het in eigen huis op tegen FC Jeugd. Na de sterke uiting tegen OVC ‘85 het voorgaande weekend, was het de bedoeling dat de Deventenaren hierop zouden voortbouwen tegen FC Jeugd.

Beide ploegen wisten 6 punten te behalen uit de eerste drie openingswedstrijden, wat voorspelde dat het een spannende middag zou worden op Sportpark de Zandweerd.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, werd al snel duidelijk. Het gevaar kwam voornamelijk van de kant van FC Jeugd in de openingsfase van de wedstrijd. De ploeg uit Ede wist in de eerste tien minuten problemen te veroorzaken voor de defensie van Sportclub Deventer, door snel de behendige en fysiek sterke buitenspelers te bereiken. Door goed om te schakelen creëerde de uitploeg ook een grote kans nadat de bal vanaf de rechterflank goed werd teruggetrokken. Het was echter Deventer-doelman Leroy Kramer die knap met zijn voet de inzet naast de paal wist te keren.

Sportclub Deventer - FC Jeugd
Sportclub Deventer – FC Jeugd

Sportclub Deventer wist zich daarentegen snel te herpakken. Met 14 minuten op de klok kwam Roan Koekoek, na een snelle combinatie, de zestien binnen gestormd waarna hij formidabel met de buitenkant zijn vertrouwde linkerbeen hoog in de korte hoek de touwen wist te vinden.

Na de 1-0 van Koekoek waren de Deventenaren de bovenliggende partij voor de rest van de eerste helft. Grote kansen bleven niet uit. Zo schoof Koekoek nog geen vijf minuten na zijn doelpunt de bal net langs de paal na een goede aanval vanaf de linkerflank. Ook Seb Moody wist het net niet te vinden, nadat hij centimeters naast kopte uit een vrije trap. FC Jeugd kwam vlak voor rust nog bijna op gelijke hoogte toen een schot van afstand de buitenkant van de paal raakte. Sportclub Deventer ging zo met een magere maar verdiende 1-0 voorsprong de rust in.

In de beginfase van de tweede helft ging de wedstrijd vrij gelijk op, maar beide teams wisten geen grote kansen te creëren. In de 58e minuut slaagde FC Jeugd erin maximaal te profiteren van een moment van slecht uitverdedigen van de thuisploeg, waardoor de spits van de ploeg uit Ede kon binnenschuiven.

De uitploeg ervaarde een flinke momentum boost na de gelijkmaker en zette de Deventenaren verder onder druk. Ondanks deze hoge druk wist FC Jeugd echter geen grote kansen te creëren. In de slotfase wisten beide ploegen een aantal halve kansen te produceren, maar een winnende treffer bleef uit. Zo eindigde het zwaarbevochten duel in een verdiend gelijkspel.

Volgende week rijst Sportclub Deventer af naar Ede om het op te nemen tegen hoogvlieger K.S.V. Fortissimo. Tot dan!