Op zaterdag 28 september stond voor Sportclub Deventer de uitwedstrijd tegen Sportclub Brummen op het programma. Brummen, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de 3e klasse, werd gezien als een goede graadmeter om te bepalen waar Deventer momenteel staat. Het veld was echter door de vele regenval van de afgelopen dagen zwaar bespeelbaar, wat leidde tot een wedstrijd met veel lange ballen en minder verzorgd spel.

In de eerste helft was het balbezit redelijk gelijk verdeeld, maar de kansen waren vooral voor Sportclub Deventer. Ondanks de mogelijkheden ontbrak de scherpte voor het doel. Spits Daan Wigink speelde zichzelf mooi vrij in de vijandelijke zestien maar de afronding met zijn chocoladebeen liet te wensen over. Een fout van de Brummen-doelman in de opbouw bood Stef Hagen een grote kans, maar hij slaagde er niet in om dit buitenkansje te verzilveren. De ruststand van 0-0 was dan ook een uitslag waar Brummen niet over mocht klagen.

Na de rust voerde Sportclub Deventer de druk verder op en bleef het kansen creëren, maar het vizier stond nog steeds niet op scherp. Dit veranderde in de 57e minuut, toen Calvin Jongsma van buiten het strafschopgebied de bal prachtig in de kruising krulde. Een schitterende goal die de verdiende 0-1 voorsprong opleverde.

De vreugde was echter van korte duur. Door slordig balverlies op het middenveld en een gebrek aan scherpte in de verdediging kon Brummen al vier minuten later de gelijkmaker binnenkoppen: 1-1. Vanaf dat moment leek Sportclub Deventer de controle kwijt te zijn, en Brummen kreeg meer grip op het spel, hoewel zij niet echt gevaarlijk werden.

In de 77e minuut ging het opnieuw mis voor Deventer. Een voorzet van de zijkant werd verkeerd ingeschat door doelman Kick Hulscher, waarna de bal via een kluts in het doel verdween: 2-1 voor Brummen. In een poging nog iets te forceren, ging Deventer opportunistischer spelen, maar grote kansen bleven uit. Vlak voor tijd kreeg Roan Koekkoek nog een kans uit een vrije trap op een mooie positie, maar ook deze inzet leverde geen doelpunt op.

Zo verloor Sportclub Deventer de tweede competitiewedstrijd onnodig met 2-1. Volgende week staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen OVC ’85 uit Oosterbeek. Ook zij wisten 3 punten te pakken in de eerste twee speelronden.