De sfeer op Sportcomplex Borgele was beladen toen FC RDC 1 en SC Deventer 1 elkaar weer troffen voor de beker. Een derby die meer was dan zomaar een wedstrijd, want de pijn van de verloren partij tegen FC RDC na penalty’s zat nog vers in het geheugen van Sportclub Deventer. Het was tijd voor revanche, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

In de eerste helft was SC Deventer de bovenliggende partij. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden ze de controle over het spel, met vlotte combinaties en een hoge intensiteit. Dit leidde al snel tot de verdiende 0-1 voorsprong, die voortkwam uit een fantastische aanval. Na een vloeiende combinatie over de linkerflank werd Calvin Jongsma in stelling gebracht, die de bal met precisie in de kruising plaatste.

Maar de vreugde was van korte duur. Slechts enkele minuten na de openingstreffer sloeg FC RDC terug. De gelijkmaker kwam uit een snelle aanval, waarbij de verdediging van SC Deventer even de grip verloor. Een moment van onoplettendheid en de bal lag achter de kansloze keeper van SC Deventer, 1-1. De wedstrijd kwam in balans, maar SC Deventer had kansen om voor rust weer op voorsprong te komen. Helaas lieten ze na om deze te verzilveren, waardoor de teams met een gelijke stand de kleedkamer in gingen.

De tweede helft had een ander gezicht. Waar SC Deventer in de eerste helft nog scherp en vastberaden oogde, werd het spel in de tweede helft rommelig en stroperig. Er ontstonden steeds meer duels en het aantal overtredingen nam toe, waardoor het spel vaak werd stilgelegd. De ruimtes lagen er wel, maar SC Deventer slaagde er niet in om deze goed te benutten. De rust in de ploeg ontbrak, en ondanks de pogingen om door de defensie van FC RDC heen te breken, lukte het maar niet om echt gevaarlijk te worden.

In de 70e minuut besloot Marc Mölder in te grijpen. Met vier wissels probeerde hij de wedstrijd om te draaien, maar het tegenovergestelde gebeurde. Het spel werd alleen maar chaotischer en SC Deventer slaagde er niet in om grip te krijgen op de wedstrijd. FC RDC rook bloed en met een vlijmscherpe counter sloegen ze opnieuw toe. De spits van FC RDC ging diep, passeerde de verdediging van SC Deventer en werkte de bal langs de doelman. Heel SC Deventer protesteerde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen: 2-1.

Het was de genadeslag voor SC Deventer. Ondanks verwoede pogingen in de laatste minuten, wisten ze niet meer tot grote kansen te komen. De wedstrijd eindigde in een teleurstelling voor Sportclub Deventer, die opnieuw zonder punten achterbleef in de bekerstrijd.