Vandaag een weerzien met twee oude bekenden. Oud-speler en -trainer van Overwetering en nu trainer van Terwolde, Henk Harmens en oud speler van Overwetering en nu leider van Terwolde, Evert Steinvoort.

Op de geweldige grasmat van Terwolde wordt om 14.00 uur afgetrapt. Keeper Axel van Welsum vervangt de geschorste Paul Vlaskamp. In het begin van de wedstrijd een goede kans voor Milan Plette, die een hoekschop van Oskar Kappert net overschiet. Daarna volgt een afgekeurde buitenspelgoal van Terwolde.

Overwetering speelt in het vervolg van de wedstrijd onrustig en zeer onnauwkeurig. Na een foute inspeelbal van Overwetering profiteert Terwolde: 1-0. We leren hier niet van en vijf minuten later weer knullig balverlies achterin, waardoor Terwolde de 2-0 binnenschiet.

Af en toe doet Overwetering wat terug en via links door Oskar Kappert wordt gevaar gesticht door een schot dat via de lat overgaat en een schot dat door de keeper van Terwolde onschadelijk wordt gemaakt.

In het vervolg twee gele kaarten voor Overwetering; vasthouden van een tegenstander door Oskar en een overtreding van Querijn Roelofsma (zwaar bestraft). Vlak voor de rust, na een aanval via de rechterkant en een strakke voorzet, wordt het 3-0.

Ruststand 3-0 en hoe nu verder?

Wesse Groot Koerkamp neemt de spitspositie in en verdediger Gijs Dunnink verlaat het veld. Overwetering wordt wat dreigender en Mark Koudijs scoort na een fout achterin bij Terwolde de 3-1. Na een uur in de 2e helft wordt Maik Jansen afgelost door Stijn Teelen.

Vlak daarna schiet Wesse Groot Koerkamp de 3-2 binnen en het geloof is weer aanwezig bij de groen-gelen. Terwolde blijft echter gevaarlijk en een bal wordt net voorlangs geschoten. De kans op 3-3 is in de maak, maar uit een voorzet van Oskar Kappert raakt Wesse Groot Koerkamp de bal verkeerd met zijn hoofd.

Alle risico’s worden in de laatste 10 minuten genomen door Overwetering en dat pakt niet goed uit. Na een overtreding binnen het strafschopgebied van Overwetering, wordt de penalty feilloos binnen geschoten 4-2. Aan het eind van de wedstrijd worden ook de 5-2 en 6-2 gemaakt.

Conclusie: werk aan de winkel, 13 doelpunten tegen in twee wedstrijden is wel heel erg veel.