Onder uitstekende weersomstandigheden, lekker zonnetje en geen wind, wordt afgetrapt voor de wedstrijd op het sportcomplex in Goor. Voor het eerst in de geschiedenis spelen we tegen onze tegenstander van vandaag, SV Hector.

We beginnen met een hele andere basisopstelling dan we gewend zijn van vorige jaar. Door diverse omstandigheden kunnen spelers als Stefan Hekman, Ferdi van Breukelen, Bram de Haas, Oskar Kappert en Nick Oosterwijk niet in de basis starten. Goed om te bezien dat trainer Christiaan Veldmaat een aantal jonge spelers, als Stijn Teelen, Milan Plette en Gijs Dunnink in de basis laat starten.

In de beginfase is het over en weer wat aftasten en is het spel ook nog niet altijd even goed en nauwkeurig. Toch is het Overwetering wat al snel aan de leiding komt. Dennis Willemsen speelt zich op zijn kenmerkende manier vrij op de rand van de zestien en tekent al in de vierde minuut voor de 0 – 1.

Het spel golft wat over en weer. Er is niet echt een veldoverwicht van één van beide partijen en over en weer doen zich ook wel wat kansen voor. Na een kwartier spelen komt Overwetering goed weg. Er wordt niet goed uitverdedigd en Hector krijgt een vrije kans, maar de bal gaat voor Overwetering aan de goede kant van de paal langs en naast de goal.

Dan ontstaat de volgende kans voor Overwetering. De prima spelende Alex Olthof geeft een uitstekende voorzet maar Dennis Willemsen ziet zijn kopbal net overgaan. Dan is het helaas Tom Koers die de wedstrijd niet kan vervolgen. Door een ongelukkige val gaat zijn schouder uit de kom. Hij moet geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Ferdi van Breukelen.

We krijgen nog best enkele goede kansen om de voorsprong uit te breiden maar we weten het net (nog) niet te vinden. Ruststand 0 – 1.

We beginnen de tweede helft met één wijziging in de ploeg. Nick Oosterwijk komt in de ploeg voor Gijs Dunnink. De eerste tien minuten in de tweede helft ontstaan nog geen echte kansen en de ploegen houden zich aardig in evenwicht. Toch krijgt Overwetering wat meer grip op de wedstijd.

Het duurt echter nog tot de zeventiende minuut voor de volgende goal. Het is Nick Oosterwijk die door prima doorzetten via een uitstekende pass door het centrum Milan Plette weet te bereiken. En Milan bekroont zijn prima spel met een fraaie goal en we staan op 0 – 2. Dit geeft iets meer rust en we trekken het veldoverzicht dan ook wat meer naar ons toe. Even daarna is het onze snelle rechtsbuiten speler Mike Jansen die zijn prima lob echter net op de lat ziet belanden.

Even later komt Bram de Haas in de ploeg voor Querijn Roelofsma. We krijgen nog enkele kansen, maar tot een score leidt het vooralsnog niet. Wesse Groot Koerkamp komt Dennis Willemsen aflossen in de spits.

Een kwartier voor tijd weet Overwetering de voorsprong toch weer verder uit te bouwen. Nick Oosterwijk verstuurt weer één van zijn prima passes en dit keer op Mike Jansen. Die legt aan voor een prima strak schot. De keeper heeft het nakijken en we staan op een comfortabele 0 – 3 voorsprong.

De wedstrijd is gespeeld. Toch krijgt Hector in de slotfase nog enkele uitstekende kansen maar dan is daar toch weer keeper Paul Vlaskamp die op miraculeuze wijze de nul weet te houden.

Al met al een prima start van de competitie! Op naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen ABS.