Op voorhand best een aardig affiche voor deze wedstrijd. Overwetering goed begonnen aan de competitie met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden en nul doelpunten tegen. Daarnaast is de huidige trainer van Colmschate, Sander Poll, 5 seizoenen trainer geweest van Overwetering.

De verwachtingen waren dan ook best wel hoog gespannen. En dan loopt het soms heel anders dan vooraf verwacht. Dit was zo’n wedstrijd. Van begin af aan zaten we niet goed in de wedstrijd. Passes die niet aan kwamen, gebrek aan vertrouwen, veel basisspelers die door blessures ontbraken, kortom we kwamen er zeker de eerste helft niet aan te pas.

Na ruim een kwartier spelen wordt een overtreding in het zestienmeter gebied bij Overwetering bestraft met een strafschop. De penalty wordt onberispelijk ingeschoten en we kijken tegen een 0 – 1 achterstand aan. Keeper Paul Vlaskamp zegt hier nog iets van en reden voor de scheids om dit te bestraffen met een gele kaart.

Dan na bijna een halfuur spelen is het onze keeper Paul Vlaskamp die ongelukkig uitverdedigt. Colmschate benut de lege goal en we staan op 0 – 2. Tot overmaat van ramp is het de scheidsrechter die het moment niet goed aanvoelt. Paul is, begrijpelijkerwijs, kwaad op zich zelf. Hij roept iets naar hem zelf, maar de scheids ziet dit als onwelvoeglijk taalgebruik en bestraft dit met een tweede gele kaart. Dus rood voor Paul, wat een aderlating voor het team is. Paul moet het veld verlaten.

Reservekeeper Jamie van der Linden wordt in het veld gebracht en we moeten met tien man verder.

In het resterende deel van de eerste helft komen we er eigenlijk niet meer aan te pas. Aan de inzet ontbreekt het zeker niet en we krijgen ook nog wel een enkel kansje, maar tot resultaat leidt het niet. Colmschate is duidelijk de bovenliggende partij en loopt voor rust nog uit via 0 – 3 naar een 0 – 4 ruststand en dat is nog niet eens geflatteerd.

We beginnen aan de tweede helft, waarbij trainer Christiaan Veltmaat Nick Logtenberg en Querijn Roelofsma inbrengt voor Gijs Dunnink en Dennis Willemsen. Overwetering komt nu duidelijk beter in de wedstrijd. Er is meer rust in de ploeg en we weten elkaar beter te vinden.

Door slecht uitverdedigen is het toch weer Colmschate wat de voorsprong, na een kwartier spelen in de tweede helft, verder uitbreidt: 0 – 5.
Na enkele mogelijkheden voor Overwetering, waaronder een mooi afstandsschot van Oskar Kappert die net naast gaat, is het toch weer Colmschate dat scoort, 0 – 6.

Tien minuten voor tijd doet Overwetering toch iets terug. Wesse Groot Koerkamp, ingevallen voor Mike Jansen, rondt een goede aanval over links af en tekent voor 1- 6. De wedstrijd is echter gespeeld. Ferdi Plette komt neef Milan Plette nog aflossen, maar het slotakkoord is voor Colmschate. Net voor het eindsignaal maken ze de 1 – 7.

Al met al een wedstrijd om gauw te vergeten en vertrouwen te putten uit de tweede helft. Volgende week al weer de kans op revanche in de uitwedstrijd tegen Terwolde.