Na een aantal jaren elkaar niet tegengekomen te zijn vandaag eindelijk weer eens een pot voetbal tegen de gasten uit Bathmen.

De ruime overwinning vorige week tegen Hector zorgt voor een hooggespannen verwachting ondanks het gemis van nogal wat spelers zoals Tom Koers, Stefan Hekman, Nick Oosterwijk, en Niek Logtenberg. Gelukkig zijn Ferdi van Breukelen en Bram de Haas wel weer vanaf de aftrap erbij.

De wedstrijd begint nerveus en slordig van twee kanten en dat beeld zouden we gedurende de hele wedstrijd te zien krijgen. Beide teams deden wel hun best, maar de verkeerde passes, looplijnen en inschattingen bleven het beeld van de wedstrijd bepalen. Pas in de 15e minuut ontstaat er iets van een kans en de goed wegdraaiende Dennis Willemsen strandt op de doelman van ABS.

Tien minuten later is het opnieuw Willemsen die in kan koppen doch hij kan niet voldoende vaart aan de bal meegeven. Vijf minuten voor rust krijgt ABS haar eerste echte kans. De vrije trap – rand zestien – verdwijnt echter hoog over het doel. Zo ontstaan er over en weer nog wel een aantal kleine mogelijkheden doch het verbaasde niemand dat we met 0 – 0 de rust in gingen.

Na rust leek het even anders te worden. In de 48e minuut plukte Dennis Willemsen een bal hoog uit de lucht en zonder dat de bal de grond raakte schoot hij diagonaal in. Helaas net over de kruising. Tien minuten later komt de grootste kans voor ABS. Vrij voor het doel caramboleert de ingeschoten bal van paal naar paal om daarna in de handen van de prima keepende Paul Vlaskamp te verdwijnen.

Ondertussen hebben de gebroeders Van Breukelen beiden een gele kaart opgelopen in pogingen een fout te herstellen. Ook komt Nick Oosterwijk nog binnen de lijnen. Hierdoor ontstaat direct meer stuwkracht naar voren en ontstaat de grootste kans van de wedstrijd maar de beste kopper van Overwetering – Ferdi van Breukelen – weet de bal niet vol te raken en ziet deze langs de verkeerde kant van de paal schampen.

Even later wordt Milan Plette door Oosterwijk weggestuurd en ook zijn schot gaat voorlangs. Direct daarna loopt Maikel van Breukelen niet alleen tegen zijn tweede gele en dus rode kaart aan, ook raakt hij bij deze actie – zoals het zich laat aanzien – zwaar geblesseerd. De wedstrijd bloedt dan helemaal dood. ABS wil wel maar kan niet en Overwetering loopt op haar tandvlees naar het einde en mag uiteindelijk blij zijn met de 0-0 eindstand.

Al met al een wedstrijd om niet te lang bij stil te blijven staan.