Voorwaarts heeft een zwaarbevochten gelijkspel (1-1) behaald in Varsseveld tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Het was het eerste punt voor de oranjehemden in dit seizoen.

Voorwaarts begon met de juiste intentie aan de wedstrijd, maar moest toch binnen het kwartier evenals vorige week een doelpunt toestaan, 1-0.

Voorwaarts kreeg niet echt grip op de tegenstander, omdat het slecht bespeelbare veld een zorgvuldige opbouw in de weg stond. Varsseveld liet zich dan ook regelmatig in de eerste fase met direct spel zien voor keeper Yoel Finke.

In de tweede fase van de eerste helft werd uit een ander vaatje getapt. De spitsen Marcus van Geelen, Bruce Schotman en Tejan Bah werden directer gezocht. Dit gaf VW meer grip op de wedstrijd en vooral van Tejan kwam veel dreiging. Helaas was de eindpass nog onvoldoende. Ivo Spanjers kreeg nog een uitgelezen kans voor rust, maar het vizier stond niet op scherp.

Ruststand 1-0

Na rust werd het spel niet beter, maar het elftal opereerde wel meer als team. Hierdoor werd er minder kansen weggegeven. De centrale middenvelders Dani Hasic (zie foto) en Paul Eijkelenkamp konden vaker de zijkanten aan het werk zetten. Hierdoor kon Nero Paais vanaf rechts regelmatig doorkomen.

In de 60ste minuut wist Varsseveld uit een spaarzame aanval door te breken. Een perfecte tackle van Nero werd door de scheidsrechter anders beoordeeld. De penalty die volgde werd door Yoël Finke gestopt en de rebound was ook voor de ervaren doelman.

Voorwaarts bleef hierdoor in de wedstrijd en dat bleek vlak voor tijd cruciaal. In de 85ste minuut kon invaller Job Bruntink uit een voorzet van Marcus van Geelen de 1-1 binnenschieten. Daarmee was het eerste punt in deze competitie een feit.

Voorwaarts heeft als collectief gestreden en dat was voldoende voor het eerste punt. Hopelijk krijgt dit een passend vervolg in de eerstvolgende thuiswedstrijd aankomende zondag tegen Grol (uit Groenlo) aan de Laene.