Lang ging de wedstrijd gelijk op. Maar op beslissende momenten was de thuisclub slimmer en feller. Ook had de jonge ploeg van trainer Harold Dengerink het fysiek lastig.

Na 4 minuten gaf Pim Elders een steekbal op Ryan van der Burg. Zijn schot werd op het laatste moment geblokt. Zo ging het eerste kwartier van de wedstrijd gelijk op. Daarna werd de thuisploeg iets sterker en zag een schot van Marc Hoekstra buitenkant paal belanden.

In de 25ste minuut werd er gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter, die er ver vandaan stond, keurde de goal goed en zo stond Groen Wit met 1-0 voor. Na ruim een half uur spelen had Pim Elders de kans om gelijk te maken, maar zijn kopbal ging van heel dichtbij net naast.

Met heel hard werken kon SV Twello de thuisploeg bijbenen. De jonge Jelle Wurkum en Lars Top lieten zich van hun beste kant zien. Groen Wit zag een schot van Sybren Mulder in kansrijke positie hoog overgaan. Zo werd de rust met 1-0 bereikt en kon de wedstrijd nog alle kanten op.

De eerste 5 minuten van de tweede helft ging weer gelijk op. In de 51ste minuut een vrije trap voor de thuisclub. De rechterkant van de verdediging van de gasten stond niet goed en de 2-0 kwam op het scorebord. Toen niet veel later Adriaan Jacobs de 3-0 maakte was de wedstrijd gelopen.

Groen Wit kreeg meer mogelijkheden dan de spelers van Twello, hoe goed de broertjes Thijs en Rick Spijkerboer ook hun best deden om een doelpunt te maken voor de gasten. In de 85ste minuut had Malcolm Kerkhout een geweldige mogelijkheid om de score op te voeren, maar zijn schot ging ver naast.

Een verdiende overwinning van Groen Wit. Compliment voor de spelers van SV Twello. Hard werken wordt niet altijd beloond. Volgende week zaterdag thuis tegen het nog ongeslagen Vios uit Vaassen. Aanvang 14.00 uur.