Twello heeft een terechte nederlaag geleden tegen Teuge. Nadat de thuisclub in de 16de minuut de leiding had genomen bleef Twello lang in de race om gelijk te maken. Onbegrijpelijk dat scheidsrechter T. Yildiz twee minuten later een doelpunt van de gasten over het hoofd zag. De bal was ruim over de doellijn van Teuge maar hij stond te ver af om dit te zien: hoe anders was de wedstrijd dan misschien verlopen?

Vanaf het begin was de thuisploeg meer in balbezit dan de gasten. Al na een paar minuten schoot Niels Verschuur maar net naast. Teuge bleef druk zetten, maar toch had Pim Elders in de 6de minuut de kans om de score te openen. Steeds meer druk zette de thuisploeg naar voren. De verdediging van SV Twello stond steeds goed.

In de 17 minuut een momentje van onoplettendheid en de 1-0 kwam op het scorebord door Daan van der Velde. Daarna de grote vergissing van de scheidsrechter zoals boven beschreven. In de 20ste minuut werd een kopbal van Edward Achtereekte van de doellijn gehaald door een verdediger. Lars Top zette even later goed voor, maar de kopbal van Edward Achtereekte was nu te zacht om gevaar te stichten.

Aan de andere kant kopte Tim Berends uit een moeilijke hoek in het zijnet en redde keeper Niek Nokkert katachtig op een hard schot van Mike Drost. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij. Vooral fysiek had de ploeg uit Twello het soms lastig.

De rust werd bereikt met een 1-0 stand en dat was verdiend.

Na de rust gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker. Waren meer in balbezit dan de eerste helft, maar konden geen vuist maken. Na een uur spelen schoot de hardwerkende Jan Stol hard over en Teuge bleef door de counter steeds gevaarlijk. Toen Edward Achtereekte en Tim Evers door een blessure moesten uitvallen kwam de ploeg uit Twello fysiek nog meer te kort. Een kwartier voor het einde maakte Bas Hemeltjen met een mooie kopbal 2-0. De strijd was gestreden. Nog meer wissels aan de kant van Twello, maar beter werd het hierdoor niet.

In de extra tijd schoot Jesper Rozeboom de 3-0 binnen.  Al met al een verdiende overwinning voor Teuge al is de uitslag enigszins geflatteerd.

Volgende week is SV Twello vrij. Op 2 november a.s. thuis tegen Heerde. Aanvang 14.00uur.