CCW’16 heeft vanmiddag op karakter, en niet zonder geluk, een overwinning weten te behalen in en bij Holten.

De ploeg schoot uit de startblokken, goed druk zetten leidde in tweede minuut al tot balverlies bij Holten en Luuk de Haan wist zijn broer Tijn te bedienen en die wist wel raad met deze mogelijkheid en dat betekende 0-1.

Gesteund door deze snelle voorsprong moest de ploeg wel alle zeilen bijzetten, want de thuisploeg blijkt toch een goed spelende ploeg te zijn en Holten kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Na ca. een half uur uit één van die uitvallen weer balverlies bij SV Holten en werd op links Bart Keurhorst goed aangespeeld: deze gaf een perfecte voorzet op Laurens van de Werff, die vanmiddag weer eens op de vleugel was geposteerd, en deze rondde deze aanval goed af (0-2).

Ondertussen nam de druk van Holten nog meer toe en kreeg de thuisclub zo’n vijf minuten voor de rust een terecht strafschop na een ongelukkige ingreep van Freek Velthorst, maar via de lat werd deze keihard overgeschoten. Toch kwam Holten nog voor rust terug in de wedstrijd, een wat makkelijk gegeven vrije schop op z’n twintig meter voor het doel werd ongelukkig door een speler in de muur getoucheerd en Jochem van Ruth was kansloos, 1-2.

Toch bleef het hier niet bij voor de rust, want CCW kreeg aan de zijkant nog een vrije schop te nemen en het was Luuk de Haan die de uitstekend aangesneden trap van Laurens van de Werff even knap binnen schoot en hiermee bracht hij de ruststand op 1-3.

Zoals verwacht na de rust een nog meer op jacht gaande thuisploeg en CCW kwam maar zeer zelden onder de druk vandaan. Zo’n twintig minuten voor tijd viel toch de aansluitingstreffer, na al enkele goede reddingen te hebben verricht, zag Jochem van Ruth er niet echt goed uit bij een inzet van Holten: 2-3.

In het restant wat volgde deed Holten verwoede pogingen om de gelijkmaker te produceren. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam de ploeg goed weg toen toch door Holten werd binnen gekopt, maar dat bleek in buitenspelpositie te zijn gebeurd. Hierna liet de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Van Veen uit Enschede nog zeker tien minuten door spelen, bleef de thuisploeg drukken, maar had CCW ook zo maar de wedstrijd op slot kunnen gooien als het wat zorgvuldiger met de kansen die kwamen om was gegaan.

Uiteindelijk een mooie overwinning, die zeker als teamprestatie over streep werd getrokken.

Volgende week een weekje geen competitievoetbal, maar moet de ploeg aantreden voor de beker in een thuis wedstrijd tegen de volslagen onbekende 3e klasser Brakkenstein uit Nijmegen, aanvang ook nu weer 14.00 uur op de ,,Olde Leeuwenbarg,, in Wilp.