CCW is het gelukt vanmiddag, bij de start van competitie, tegen Haarle de punten in eigen huis te houden.

De ploeg moest het vanmiddag nu al doen met een klein legertje afwezigen: vier man door blessures en één vakantieganger. Hierdoor werd trainer Bart Vos toch wel gedwongen enkele spelers op een voor hen niet alledaagse positie te zetten en dat pakte zeker niet verkeerd uit. Al in de derde minuut werd spits Mick Berends vrij voor de keeper gezet, maar deze had vizier nog iets te hoog staan waardoor deze mogelijkheid nog niets opleverde.

De eerste twintig minuten ging het spel ook aardig op en neer en het waren de bezoekers die na ca. 20 min. op voorsprong kwamen. Uit een cornerbal kon Jorn Smeenk bij de tweede paal ongehinderd goed in koppen en dat betekende de 0-1. Na dit doelpunt kreeg CCW toch wel het betere van het spel en waar al enkele mooie kansen niet aan de ploeg besteed waren, was het z’n tien minuten voor rust toch raak.

Spits Mick Berends stond precies op de goede plaats toen de doelman van Haarle in eerste instantie nog redding kon brengen op een inzet van Noud Lagerweij, maar daarna vrij simpel de gelijkmaker binnen kon schieten: 1-1. Amper twee minuten was het Luuk de Haan die vanaf de rechterkant een korte corner goed naar binnen trok en hard en zuiver binnen schoot, 2-1.

CCW verzuimde na dit doelpunt door te drukken en had het aan zichzelf te wijten dat het maar met 2-1 de rust in ging.

In de rust moest de geblesseerd geraakte Ruben de Haan zich noodgedwongen laten vervangen en Isaac Kuipers nam zijn plaats in. Na nog geen vijf minuten kwam diezelfde Isaac Kuipers bij goede aanval goed voor zijn tegenstander en schoot uiterst knap bij de eerste paal binnen, 3-1.

Een moment later was het Kuipers die een goede inzet uitstekend gepareerd zag door de doelman Haarle en daardoor bleef de 4-1 achterwege. Hierna besloot de trainer van Haarle meer risico’s te gaan nemen door met drie man achterin één op één te gaan spelen en daar had CCW toch niet echt het goede antwoord op. Sterker nog, met nog zo’n twintig minuten te gaan kregen de bezoekers, na een niet al te slimme overtreding, een terecht toegekende strafschop en daar wist Jord Veltkamp wel raad mee (3-2).

Na dit doelpunt moest ook nog eens doelman Jose Antonio Schrijver geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door de ook al niet geheel fitte Jochem van Ruth. Haarle ging na dit doelpunt op jacht naar de gelijkmaker nog meer risico’s nemen. Maar het moest, met nog zo’n kwartier te gaan, met tien man verder toen hun laatste man Luuk de Haan onreglementair de vrije gang naar het doel belemmerde en met rood moest inrukken.

CCW trok uiteindelijk toch aan het langste eind, al was het moeizaam, en won het dus met 3-2. Een mooie opsteker zo bij de start van decompetitie.