IJsselstreek heeft zondagmiddag ook zijn tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van trainer Mitchel de Groot was te sterk voor het stugge Emst. Op sportpark Keizerslanden stond na 90 minuten spelen een 4-1 eindstand op het bord.

IJsselstreek had al vanaf de eerste minuut volledige controle over de wedstrijd en was veel te sterk voor Emst, dat vooral naar Deventer was gekomen om niet te verliezen. Binnen het half uur kwamen de Tricolores op een 1-0 voorsprong door een prima afstandsschot van Dillen Kornet.

De thuisclub was de bovenliggende partij en voetballend kwam Emst er totaal niet aan te pas. IJsselstreek probeerde nog voor rust de marge te vergroten maar een vrije trap van aanvoerder Joni Samara belandde op de lat waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Kort na rust kreeg IJsselstreek alsnog loon naar werken. Een hoekschop van DC Mekking werd prima tot doelpunt verwerkt door de ingevallen Adem Kocak (2-0). De thuisploeg bleef voetballen, maar werd ook ietwat nonchalanter waardoor Emst vrijwel uit het niets de aansluitingstreffer kon produceren via Wouter van Amersfoort (2-1).

In deze fase leek IJsselstreek wat in paniek te raken, maar tot grote kansen voor de gasten uit Emst leidde dit echter niet. Twintig minuten voor tijd wist DC Mekking de wedstrijd in het slot te gooien door, na een individuele actie, de bal uitstekend in de verre hoek langs de doelman van Emst te schieten.

Emst probeerde, met de moed der wanhoop, nog een aansluitingstreffer te maken, maar vond sluitpost Björn Jansen een aantal keer op zijn weg. In de absolute slotfase maakte Andy Roroa, met een uitstekende vrije trap, een einde aan alle goed bedoelingen van Emst door de bal hard in de bovenhoek te knallen (4-1).

IJsselstreek nestelt zich door de zege bovenin de vijfde klasse met 6 punten uit 2 wedstrijden. Volgend weekeinde wacht de wedstrijd in Mariënheem dat ook de volle buit wist te behalen door overwinningen op respectievelijk V en L en Terwolde.