Eigenlijk speelden de mannen van het eerste elftal best een gedegen wedstrijd tegen Almen. Het initiatief werd door Almen aan RDC gegeven en de eerste 10 minuten was het Luuk Helms die al 2x had kunnen scoren.

Aan de andere kant werd de eerste kans van Almen wel benut door de gasten. Geen man overboord, tijd genoeg en FC RDC ging vrolijk door met aanvallen. Een aantal gevaarlijke situaties rond de 16 meter, een 4-tal corners waarvan Stijn Rorije de beste kans kreeg en een vrije trap van Milan Beumer leverden geen goals op. Aan de andere kant profiteerde Almen van een misverstand en stond er bij rust 0-2 op het scorebord.

Na de rust een ontketend FC RDC wat snel de aansluitingstreffer wist te scoren via Victor Evenblij.

Met veel energie en positivisme bleef FC RDC aanvallen en werden er serieuze kansen gecreëerd. Stijn raakte de lat evenals Kai van den Beld na een lob. Een kopbal van Stijn en een aantal schoten van Milan en Luuk troffen geen doel.

In de eindfase kreeg Almen nog 2 grote kansen toen FC RDC aan het alles of niets spelletje was begonnen. In de absolute slotfase werd Ronel Antonia nog licht aangetikt in het strafschopgebied maar de scheidsrechter besloot geen strafschop te geven wat precies paste bij de wedstrijd aangezien het niet mee zat.

Teleurstelling alom, er had zeker meer ingezeten maar het mocht niet zo zijn.