Vandaag de derde bekerwedstrijd tegen Terwolde, een tegenstander die we ook gaan tegenkomen in de competitie. Met de wetenschap dat 1 punt voldoende was om verder te bekeren trokken we ten strijde.

De eerste helft was van beide partijen matig, het veld leek best heel aardig maar was vooral stroef en traag waardoor de spelers geregeld aan het worstelen waren met de bal en dit deed de wedstrijd geen goed. Sallandia optisch meer balbezit, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet.

Teveel lange dribbels waarbij de eindpass onvoldoende was: daar waar er afgelopen wedstrijden veel loopbeweging was achter de laatste linie met veel aanvallende keuzes, was dit nu niet het geval! Ruststand 0-0 waarbij genoemd dient te worden dat 3 Sallandia-spelers geblesseerd uitvielen gedurende de eerste helft. Ook dit kwam het spel zeker niet ten goede.

De tweede helft veel van hetzelfde waar Sallandia via een diagonaal schot van Jordy Molemans op 0-1 kwam. Niet veel later schonken we Terwolde de gelijkmaker door de bal in het midden verkeerd in te spelen zodat de spits van Terwolde vrij kon doorlopen naar de Sallandia goalie Minnes: hij kon niet voorkomen dat de lob in het netje belandde.

Nadat de onnavolgbare scheidsrechter Daan Aalpoel op z’n 2e gele kaart had getrakteerd, voelde Terwolde dat er wat te halen was en zo geschiedde. In een voor Sallandia zeer onrustige fase, waar we vooral bezig waren met de scheidsrechter, schoot de buitenspeler van Terwolde met scherp.

Een mannetje minder en 2-1 achter was niet het scenario waar we rekening mee hadden gehouden. Des te mooier was het te zien dat ondanks alle inzet van de man in zwart, de ploeg toch weer meer regie wist te krijgen en wist men men toch aardige kansen te creëren. Uit 1 van de kansen scoorde Matchello Bosman de terechte 2-2 en dit was dan ook de eindstand!

Een uitslag die wel recht deed aan een matige vertoning van beide ploegen!

Volgende week eindelijk de start van de competitie tegen ABS, een uitdaging gezien de vele blessures en de verschillende vakantiegangers waar we nog mee te dealen hebben.