Vandaag was het dan zover, na een bewogen laatste week met veel personele problemen en een mindere generale voor de beker tegen Terwolde, de aftrap van het nieuwe seizoen! Vooraf al een aardige puzzel, late vakanties, blessures en nog een schorsing waardoor met name de bank erg dun was!

Na een slappe warming-up, waarbij de trainer even van zich liet horen, pakten de spelers het goed op en ondanks het veel te hoge gras was het Sallandia dat met name durf toonde en de bal makkelijk liet gaan! Helaas werd een lang bal van ABS, door slechte coaching onderling, verkeerd beoordeeld en slecht verwerkt waardoor de spits van ABS alleen op keeper Minnes af kon lopen en simpel de 1-0 kon aantekenen.

Een domper die Sallandia vrij snel verwerkte en doorging op de voet waar het gebleven was, met durf en lef opbouwen en veel energie stekend in het aanvalsspel waar ABS het toch moeilijk mee had. Met name in de eindfase werden wat ongelukkige keuzes gemaakt waardoor de gelijkmaker uitbleef!

ABS kreeg ook een tweetal goede kansen om de scoren uit te breiden, dit kwam niet voort uit vernuftig positiespel of dynamisch aanvalsspel maar het waren persoonlijke fouten die Sallandia bijna de welbekende das om deden. Twee keer werd er zonder te kijken een bal teruggespeeld waardoor het een aantal keer onnodig onrustig werd voor het doel van keeper Minnes.

Na een fijn kopje thee en de welbekende puntjes op de i maakten we ons op voor een tweede helft. Met name het besef dat er best aardig werd gevoetbald, moest indalen in de koppies van de jonge ploeg uit Deventer. De tweede helft kreeg toch een wat ander beeld: het was ABS dat meer de regie pakte en het middenveld vertoonde toch wat scheurtjes. Met wat opportunisme probeerde ABS met hoge ballen van de zijkant de verdediging aan het wankelen te krijgen, maar de defensie stond prima waarbij keeper Minnes zijn mannetje prima stond!

Dan in de 65e minuut een drinkpauze en een kort overleg: de koppies van de spelers stonden goed en eenieder gaf aan een versnelling hoger te willen pakken, en zo geschiedde. De regie werd teruggepakt waarbij Jeremy van Krieken een belangrijke rol speelde door veel druk uit te oefenen op hun laatste linie en dezelfde van Krieken zorgde in minuut 75 voor de gelijkmaker! Na een prima pass van Stan Wakkermans faalde de spits niet toen het oog in oog kwam te staan met de goalie van ABS.

Sallandia had wat het wilde en ABS werd ineens teruggedrongen. Nadat Dyon Mäkel en Engin Akkus (beiden preventief naar de kant) gewisseld werden voor Delano Kiffen en Björn Rutten kwam ABS geen moment onder de druk uit van de Sallandiaanse dadendrang. Na opnieuw een doelpunt van Jeremy van Krieken na een assist van Delano Kiffen en een fantastische kopgoal van Milan Mäkel die op zijn wenken werd bediend door Glenn Koerkamp, was het de Deventerse ploeg die de eerste driepunter kon bijschrijven!!

Een fantastisch resultaat en een heerlijk begin. Complimenten voor deze leergierige groep om na een achterstand en een wedstrijd met meerdere gezichten, een hele smalle bank waar de helft al in de ochtend gespeeld had toch die drie punten wist te pakken. Een mooi resultaat waar we mee verder kunnen.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Activia dat het vandaag niet kon bolwerken tegen Terwolde!