Vandaag stond het tweede bekerduel tegen IJsselstreek op het programma: een Deventer derby die al een hoop verhitte potjes de afgelopen decennia heeft gekend! Beide ploegen hadden wat vraagtekens en afwezigen wat resulteerde in een voor Sallandia enorm krappe bank!

Voor Sallandia was het zaak om een vervolg te geven aan de afgelopen weken en vooral de meest recente wedstrijd waar een knappe overwinning werd behaald tegen KCVO!

IJsselstreek - Sallandia | foto: Han Balk
IJsselstreek – Sallandia | foto: Han Balk

De eerste helft was voor Sallandia even wennen, voetballen op natuurgras geeft dan toch net even een andere dynamiek dan het snellere kunstgras op de Zandweerd! Nadat de kruitdampen opgetrokken waren, was het Sallandia dat de regie voerde over de wedstrijd. Sallandia was fitter en liet ook, ondanks wat foutieve keuzes in de eindfase, zien dat ze in een paar weken tijd flink gegroeid zijn en dat het met veel beweging zonder bal de tegenstander aan het wankelen kreeg!

Sallandia kreeg veel mogelijkheden om de wedstrijd al vroeg open te breken, echter waren we in de afronding en eindpass niet nauwkeurig. Uiteindelijk brak Marcello Bosman de ban door na goed voorbereidend werk van Glenn Koerkamp met z’n chocolade been de bal hoog in de touwen te schieten. Uiteindelijk werd er gerust met een krappe voorsprong waar een grotere voorsprong meer recht had gedaan aan het krachtsverschil op dat moment.

Na een kort babbeltje, wat hernieuwde afspraken en het verzorgen van de vochthuishouding, begonnen we zonder wijzigingen aan de tweede helft. We zouden veel blijven bewegen zonder bal en ondertussen meer rust pakken en doseren op de momenten van balbezit. Dit resulteerde al direct in de eerste minuut in een 0-2 voorsprong door Mitchel Kiffen die beheerst afrondde! Vrij vlot daarna werd het ook 0-3: Stan Wakkermans zette een aantal keren goed door waarna hij na een schot van Matchello Bosman in de rebound raak kopte. Een comfortabele en terechte tussenstand.

De minuten erna bloedde de wedstrijd wat dood, Sallandia hoefde niet meer en kreeg nog zeker de mogelijkheden om een grotere uitslag neer te zetten. De scheidsrechter had ook last van de spanning en het weer en zorgde door wat gekke beslissingen en kramp dat het nog wat onrustig werd.

Het slotakkoord was weer voor Sallandia en daar waar Daan Aalpoel vorige week de kruising raakte, krulde hij nu het balletje vakkundig over de muur, wat tevens de eindstand betekende: een keurige 0-4 overwinning.

Aankomende week spelen we een oefenpotje tegen Davo en en nog een bekerwedstrijd tegen mede competitiegenoot Terwolde, dat vandaag een pak op de broek kreeg van KCVO. Voor de rekenkundigen onder ons heeft Sallandia aan een punt tegen Terwolde genoeg om door te gaan in de beker!