Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd voor de geel-zwarten tegen de Blauwwitters op het programma. Op papier een eenvoudige wedstrijd voor de thuisploeg, wat ook zo bleek in de praktijk. De thuisploeg hield niet in en met maar liefst 8-0 werden de Blauwwitters teleurgesteld teruggestuurd naar Borne.

Na de overwinning op de koploper vorige week, het overige programma deze speelronde, kon de ploeg van Ali Aygün goede zaken doen om plek drie te verstevigen, wellicht meer aansluiting te krijgen op de nummers 1 en 2 en de knappe overwinning echt waarde te geven door gewoon thuis te winnen van de Blauwwitters. Gezien er volgende week en de week erop geen speelrondes zijn, zou de ploeg volgende week vrij af krijgen als het met meer dan twee doelpunten verschil zou winnen vandaag. Met die motivatie stapte de ploeg het veld in en was het meteen vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. De Blauwwitters kwamen er moeilijk uit, raakte over het algemeen de bal al na een aantal keer rondspelen kwijt en al snel werd de openingstreffer dan ook gemaakt.

Spits Stijn Obdeijn ging door met wat hij de laatste weken aan het doen was, en dat is doelpunten maken. In de 9de minuut wist hij de score te openen. 1-0. Twee minuten later leek de thuisploeg de score te verdubbelen. Echter de grensrechter, die al meerdere discutabele momenten de vlag de lucht in stak omdat hij het niet belopen kon, vlagte nu ook geheel onterecht terwijl hij niet op één lijn stond. Echter ging de scheidsrechter er toch in mee en keurde het doelpunt af. Voetballend kwamen de Blauwwitters er gewoon niet uit. Een aantal van de spelers van de bezoekers leken dan ook een keuze gemaakt te hebben door fysiek de grens op te zoeken om hier vervolgens meermaals over heen te gaan. Zo had na 12 minuten de ploeg al met tien man op het veld moeten staan aangezien de aanvallende middenvelder volledig uit frustratie vol van achter op de achillespees trapte toen de middenvelder van Gorssel de bal afschermde aan de zijlijn. De scheidsrechter liet het allemaal maar gebeuren en twijfelde bij elke beslissing die hij maken moest. Zonder enige reprimande, zelfs geen gele kaart, mocht de speler tot grote verbazing binnen de lijnen blijven.

Gorssel schakelde nog een versnelling door waarbij de bezoekers de bal nog geen twee/drie keer naar elkaar wist over te spelen. Geheel verdiend wist de thuisploeg de score alsnog te verdubbelen. In de 18de minuut maakte de buitenspeler een actie buitenom waar geen stoppen aan was en wist hij Stijn Obdeijn de bal in de vijf meter voor de voeten te schuiven waar die alleen maar tegen aan hoefde te lopen. 2-0. De gehele helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Gorssel dat heer en meester was en het liet lijken of het eenrichtingsverkeer was en de Blauwwitters die amper over de middenlijn kwamen en de grens bleef opzoeken met nogal lompe duels. Waar iemand van de bezoekers nog enige hoop had dat het met slechts 2-0 de rust in zouden gaan, kreeg alsnog de deksel op de neus. Eén minuut voor rust wist Stijn Obdeijn een zuivere hattrick op zijn naam te zetten door de 3-0 binnen te werken waarmee de wedstrijd al beslist leek. In de rust was de sfeer van Gorssel dan ook erg ontspannen in de kleedkamer.

Tijdens de serieuze noot is er duidelijk besproken dat de ploeg gemotiveerd moet blijven om een grote uitslag neer te zetten, slim om te gaan met de lompe duels door heel te blijven om zo met een goed gevoel de vrije weekenden in te gaan en met vertrouwen de derby tegemoet kan gaan over drie weken.

De tweede helft bleef het een stormloop richting het doel van de Blauwwitters. In de 60ste minuut wist Bram Bötzel dan eindelijk zijn doelpuntje mee te pikken. De gehele wedstrijd waar hij goede acties had en een nachtmerrie voor zijn directe tegenstander was, in de eerste helft zijn doelpunt onterecht afgekeurd werd, de paal geraakt heeft en een goede assist had op de 2-0, kreeg hij eindelijk loon naar werken en mocht hij de 4-0 op zijn naam zetten. Er leek een last van zijn schouders te vallen want nog geen 8 minuten later wist Bram Bötzel al zijn tweede van de wedstrijd te maken door met een schitterende solo meerdere verdedigers het bos in te sturen en de bal in de hoek te schuiven. 5-0.

Over een last van de schouders vallen gesproken; Chris Schippers die deze wedstrijd al een grote mogelijkheid wist te missen, de bal uiteen zag spatten op de paal maar zeker ook de laatste weken al grote mogelijkheden niet wist te verzilveren waarbij al meerdere grapjes werden gemaakt dat hij niet kon scoren, mocht hij dan toch eindelijk weer een doelpunt op zijn naam zetten. In de 78ste minuut wist hij de 6-0 in het net te werken tot dolle vreugde van ieder waarbij meerdere “hè hè” over het veld geroepen werd. In de 83ste minuut wist de tweede speler een hattrick op zijn naam zetten. Bram Bötzel gaf de bal voor op inlopende spelers, echter werd de bal door niemand geraakt en stuitte de bal zo binnen. Ondanks dat het niet zijn bedoeling was, kwam het doelpunt op zijn naam en wist ook hij zijn derde van de wedstrijd te maken. 7-0. Binnen een aantal minuten wist er nog een Bram een doelpunt op zijn naam te zetten. Ditmaal was het Bram Tuitert die tijdens het doelpuntenfestijn de 8-0 op zijn naam mocht zetten.

Waar vv Gorssel vol ging voor de dubbele cijfers, deed de keeper van de uitploeg geheel begrijpelijk rustig aan bij het voortzetten van het spel bij een doeltrap. Hiervoor ontving hij een geheel onbegrijpelijk een gele kaart. Waar zijn aanvoerder het voor hem opnam, ontving hij ook nog een gele kaart. Waar de meest harde overtreding weggewuifd werden als een overtredingtje, strooide de scheidsrechter die hiermee liet blijken de wedstrijd totaal niet aan te voelen, met gele kaarten waar hij elders deze in zijn zak liet. Waar Gorssel de 9-0 nog leek te maken, vlagde wederom de grensrechter geheel onbegrijpelijk. De scheidsrechter volgde de grensrechter, hierop ontstond commotie. De scheidsrechter deed er hier wel goed aan om de wedstrijd af te fluiten en de wedstrijd met 8-0 te eindigen.

Een gemakkelijke thuiswedstrijd voor vv Gorssel waarbij de tegenstander letterlijk geen kans heeft gehad. In de laatste drie wedstrijden wist de ploeg maar liefst dertien keer te scoren, kreeg het er nul tegen en ontvangt het met vertrouwen over drie weken sv Almen voor de derby wat tevens onze laatste thuiswedstrijd is van dit seizoen.

‘9 1-0 Stijn Obdeijn ’18 2-0 Stijn Obdeijn ’45 3-0 Stijn Obdeijn ’60 4-0 Bram Bötzel ’68 5-0 Bram Bötzel ’78 6-0 Chris Schippers ’83 7-0 Bram Bötzel ’88 8-0 Bram Tuitert Zaterdag 11 mei, 14:30 uur De derby: vv Gorssel 1 – sv Almen 1