Afgelopen zaterdag stond de topper vv Gorssel 1 – Almelo 1 op het programma. Een wedstrijd tussen de nummer twee en drie van ranglijst die strijden om plek twee in de algehele stand. Almelo wist de wedstrijd met 2-4 te winnen en de ploeg van trainer Ali Aygün verliest sinds 18 november weer een keer.

Beide ploegen wisten het belang van de wedstrijd. Plek twee op de ranglijst heeft het voordeel in de nacompetitie dat het alleen op 8 juni de finaleronde op neutraal hoeft te spelen. De lagere geklasseerde ploegen zullen de week ervoor een enkele ronde moeten spelen tegen een ploeg uit de vierde klasse. Aangezien de laagste klasse altijd een uitwedstrijd speelt, weet je dat je dan op bezoek moet gaan bij een ploeg die degradatie probeert te voorkomen.

Gorssel begint de wedstrijd ontzettend sterk. Geeft de druk vooruit, stappen wanneer nodig één op één door en winnen de duels van begin af aan. Almelo heeft erg veel moeite met het spel van de thuisploeg en komt er amper uit. Al snel in de wedstrijd wordt de score dan ook geopend.

In de 6de minuut weet spits Stijn Obdeijn het net te vinden. Waar een goede aanval aan vooraf ging, ontving hij de bal strak en laag vanaf de zijkant. Het lukte hem niet om de bal in één keer af te drukken waardoor de bal in de vijf meter stil bleef liggen waar iedereen aan voorbij ging. De spits was uiteindelijk alsnog het snelste om het verlossende zetje te geven. 1-0.

Na de openingstreffer gingen de geel-zwarten door met het spel, creëerden ze twee erg grote kansen, waarbij o.a. een één op één met de keeper en daarnaast waren er nog een aantal mogelijkheden en was het overduidelijk de bovenliggende partij. Echter werden de grote kansen in het eerste kwartier niet benut waardoor het uitbreiden van de score uitbleef.

Almelo, dat nog geen kans had gehad, kwam uit het niets in de 16de minuut op gelijke hoogte. Waar de centrale verdediger van Gorssel snel in dacht te gooien om een counter in te luiden, veroverde Almelo de bal en stond de organisatie bij Gorssel niet juist waardoor de aanvaller de bal beheerst in de hoek kon werken, 1-1.

Het doelpunt veranderde het spelbeeld meteen. Gorssel dat meer en meer achteruit ging lopen, kwam hierdoor niet meer in de duels en gaf hierdoor Almelo meer en meer de overhand. Na een half uur komt Almelo dan ook op voorsprong. Waar de bal tussen de keeper en verdediger invalt, wil de keeper de bal wegtrappen maar raakt de bal totaal verkeerd. De aanvaller ontving hierdoor de bal voor leeg doel en wist er dankbaar gebruik van te maken en zette de uitploeg op voorsprong, 1-2.

Tot overmaat van ramp weet Almelo de score nog verder uit te breiden voor rust. De topscorer van de ploeg weet de bal op zeer knappe en beheerste wijze achter de doelman te werken en zette met zijn tweede treffer de stand op 1-3.

In de rust werden de koppen weer dezelfde kant op gezet en de afspraken herhaald. Zoals we begonnen aan de wedstrijd, wilden we weer beginnen aan de tweede helft. Gezien de kansen die we gecreëerd hadden, was het gevoel er niet dat de wedstrijd al verloren was ondanks de achterstand.

Met vertrouwen stapte de Gorsselnaren het veld op en wederom begon het erg sterk. De duels werden gewonnen en Almelo kwam er moeilijk uit. Al snel werd de aansluitingstreffer dan ook gemaakt. In de 51ste minuut weet Bram Bötzel vrij te komen bij de tweede paal en wist hij de bal binnen te werken (2-3).

Gorssel bleef drukken en was wederom de bovenliggende partij. Het leek er dan ook een tijdje op dat niet de vraag gesteld hoefde te worden of Gorssel de gelijkmaker zou maken, maar wanneer ze de gelijkmaker zouden maken. Een cruciaal moment in het duel zorgt dan voor de beslissing.

Waar wederom na een goede aanval de spits van Gorssel in stelling werd gebracht om af te drukken op doel, wordt hij onreglementair gehinderd door een tik op de enkel waardoor hij niet tot schieten kon komen. Voorbijgangers op de grote weg zagen dat het een penalty was, de tegenstanders stonden met hun handen in de haren aangezien zij het ook een penalty vonden, echter de enige man die dit kan beslissen, vond het van niet. Een zuivere strafschop werd ontnomen, de kans op de 3-3. Zoals het voetbal ontzettend mooi kan zijn, kan het ook ontzettend hard zijn.

Nog geen twee minuten na het penaltymoment weet Almelo in de 64ste minuut het verschil weer naar twee te brengen. Een niet al te hoge dwarrelbal weet onze keeper te verschalken: 2-4. Een tik die Gorssel niet meer te boven komt. Waar de thuisploeg er nog alles aan doet, het nog een extra spits inbracht, wist het helaas niet meer te scoren en verliest het weer een keer. De laatste nederlaag van de ploeg was alweer enkele maanden geleden, want op 18 november j.l. verloor het voor het laatst, toen uit hij HSC’21.

Toch overheerste een dubbel gevoel. Waar we overtuigend zijn geweest, hebben we zeker een half uur in de eerste helft het ontzettend moeilijk en zwaar gehad. Na de rust hebben wij ons ontzettend knap herpakt en leek het er lang op dat er minimaal een punt behaald kon worden. Echter individuele fouten, individuele klasse bij de tegenstander én een cruciaal moment zorgen er toch voor dat we met lege handen staan en ogenschijnlijk ons op mogen gaan maken om twee rondes door te komen in de nacompetitie.

Volgende week mogen wij het restant van 45 minuten gaan afmaken in en bij Almen. Met een voorsprong van 1-2 moet Gorssel nog drie kwartier vol aan de bak om de overwinning over de streep te trekken.

‘6 1-0 Stijn Obdeijn
‘16 1-1
‘31 1-2
‘41 1-3
‘51 2-3 Bram Bötzel
‘64 2-4

Zaterdag 30 maart, 14:30 uur Sv Almen 1 – vv Gorssel 1 (Restant van 45 minuten afmaken met de tussenstand van 1-2)