Het is niet de eerste keer dit seizoen dat SV Schalkhaar punten laat liggen. Het laat de nodige kansen onbenut maar speelt naar behoren, zo ook vanmiddag in Beuningen tegen Beuningse Boys.

Dit keer was het Beuningse Boys waarvan SV Schalkhaar had moeten winnen om aansluiting te krijgen met dit soort ploegen uit de grote middenmoot van de tweede klasse G. Voor SV Schalkaar is het nog lang geen gedane zaak; directe degradatie zal het ontlopen, echter het spelen van nacompetitiewedstrijden ligt op de loer. Het is aan de ploeg hoe eindigt met nog 4 finales voor de boeg.

Toch speelt de ploeg van Martijn de Haas en Jacob Ensing met veel vertrouwen; het tempo is hoog, vele duels worden gewonnen en ook vandaag is SV Schalkhaar de betere ploeg. De afronding en de koelbloedigheid in de eindfase is al geruime tijd het struikelblok van de ploeg, ondanks dat hier veel op getraind word. Vandaag scoorde het met een prachtig doelpunt, direct uit een corner. Een haast onmogelijke bal van Nick Mulder die in de kruising belandt, zegt genoeg hoe het wel tot scoren komt.

SV Schalkhaar speelde vanmiddag met Murat Özdemir kort achter spits David Klopman en met nagenoeg dezelfde spelers als vorige week. Voor Beuningse Boys was het vanmiddag een wedstrijd om zich definitief veilig te spelen en dat was vanaf het beginsignaal goed te zien hoe ze dat wilden bereiken. Met veel druk op de bal had SV Schalkhaar het de beginfase lastig, het kwam moeilijk aan het voetballen en de thuisploeg had in deze fase veel overtredingen nodig om SV Schalkhaar uit haar spel te krijgen. Dat SV Schalkhaar mee moest in deze strijdwijze kwam het al vrij snel in de wedstrijd achter.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor linksbuiten Job Lelivelt die net iets teveel ruimte kreeg van rechtsback Timo Kok en naar binnen sneed richting het zestienmetergebied, maar tot opluchting van heel SV Schalkhaar schoot hij over het doel van Jesper Lukassen. Nog net binnen de 20 minuten spelen viel alsnog de 1-0 voor Beuningse Boys. Een aanval vanaf de rechterkant was SV Schalkhaar te machtig; een lage voorzet kwam zomaar voor de voeten van diezelfde inlopende Job Lelivelt die de bal nog even aan nam om vervolgens Jesper Lukassen kansloos te laten met een bekeken schuiver.

Dat was dan ook uiteindelijk het deel van de wedstrijd dat Beuningse Boys het meeste recht had op een resultaat. Hierna was het de beurt aan SV Schalkhaar.

Een vrije trap, genomen door Nick Mulder, werd in de zestien gebracht en bij de tweede paal terug gekopt richting de bij de andere paal vrijstaande Bjorn Duteweert die de bal van dichtbij inkopte, maar keeper Tim van Lierop stond goed opgesteld en kon met een goede redding de gelijkmaker voorkomen.

Telkens veroverde SV Schalkhaar de bal om er vervolgens zelf wat goeds mee te doen en de ene na de andere goede aanval op te zetten. Met name Twan Huijsmans, maar ook Luuk ter Mate, speelde prima op het middenveld en veroverde veel ballen.

Een mooie aanval over de rechterkant; David Klopman zocht de combinatie met Bjorn Duteweert en schoot vervolgens zelf op doel, zij het niet dat de bal tegen de onderarm van een Beuningse Boys verdediger kwam. Scheidsrechter Verhart kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen, waarna David Klopman de bal via de buitenkant van de paal naast het doel zag belanden; de ultieme mogelijkheid op de terechte gelijkmaker op het scorebord te zetten kwam er niet.

De hoge intensiteit van SV Schalkhaar leidde tot veel druk op de verdediging van Beuningse Boys. Een corner vanaf de rechterkant, kort voor rust, zorgde dan wel voor de zeer verdiende gelijkmaker. Nick Mulder joeg de bal snoeihard en strak in de verre bovenhoek, een juweel van een doelpunt; 1-1.

De tweede helft deed SV Schalkhaar waar het de eerste helft mee eindigde. Het had de wedstrijd in handen en had het meeste recht op een voorsprong. Acties van Bjorn Duteweert, Murat Özdemir en Milan te Riele leverden niets op, waarbij de keeper van Beuningse Boys vaak op de juiste plek stond.

De spaarzame counters van Beuningse Boys bleven wel gevaarlijk; zo was Job Lelivelt bijna bij zijn tweede treffer, maar een uitstekende redding van Jesper Lukassen voorkwam een voorsprong voor de thuisploeg.

Niet alleen SV Schalkhaar heeft een fysiek sterke speler en spits, “tank” David Klopman, maar ook zijn directe tegenstander Bram Langedijk deed fysiek niets onder voor Klopman. Diezelfde Klopman werd regelmatig gezocht voor het kaatsen op de bewegende en inlopende SV Schalkhaar-aanvallers. Jammer dat David Klopman met de rug naar het doel stond en iets teveel tijd nodig had om de bal in een draaiende beweging op doel te schieten, waardoor keeper Tim van Lierop de bal tot corner kon wegwerken. De grootste kans in de tweede helft was opnieuw voor David Klopman; Twan Huijsmans kopte de bal door op Klopman die de bal vanuit de draai op de lat schoot.

SV Schalkhaar ging vol voor de overwinning en bracht om en om Michiel Hullegie en Timo Kok mee naar voren om nog meer druk te zetten op de verdediging van Beuningse Boys.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Beuningse Boys een corner die rakelings over de kruising van het doel van Jesper Lukassen werd gekopt, maar verder dan dat kwam het niet.

SV Schalkhaar kreeg niet wat het had verdiend en moest na 3 minuten blessuretijd genoegen nemen met een gelijkspel.

De weg naar de eindstreep is nog maar 4 wedstrijden, wedstrijden waar SV Schalkhaar de nodige punten zal moeten halen. Of dat gaat lukken? Het vertrouwen in een goede afloop is groot, dus het antwoord is ja.

Volgende week zondag komt koploper VVG’25 uit Gaanderen op bezoek, aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Steun SV Schalkhaar de komende nog 4 competitiewedstrijden.