Op een zonnige zaterdagmiddag stonden Sportclub Deventer en Eerbeekse Boys opnieuw tegenover elkaar in competitieverband. Vorig seizoen kruisten de ploegen ook al de degens, waarbij beide teams elkaar weinig ontliepen.

Dit seizoen hebben beide teams een nieuwe trainer aan het roer. Bij Sportclub Deventer is Marc Molder aangesteld als hoofdcoach, terwijl Eerbeekse Boys nu wordt geleid door de ervaren ex-prof John van Loen.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, waarbij de eerste kansen voor Eerbeekse Boys waren. Na tien minuten kwam Sportclub Deventer echter beter in het spel, en het veldoverwicht kantelde in het voordeel van de thuisploeg. Deventer creëerde meerdere kansen, maar slaagde er nog niet in om te scoren.

In de 15e minuut was het dan eindelijk raak. Een aanval uit het boekje begonnen bij rechtsback Kai Alberts, die de bal naar de linkerkant verplaatste. Daar volgde een mooie combinatie tussen Calvin en Roan, waarna de bal bij Daan Wiggink terechtkwam. Oog in oog met de keeper bleef Wiggink koel en schoot hij Deventer op een 1-0 voorsprong.

Het spelbeeld bleef de rest van de eerste helft gelijk: een fel Deventer dat de duels won en met verzorgd voetbal constant de goal van Eerbeek opzocht, maar de marge niet wist te vergroten. Vlak voor rust kreeg de spits van Eerbeekse Boys nog een kans om de gelijkmaker binnen te tikken, maar doelman Kick Hulscher redde uitstekend en hield zijn ploeg op voorsprong. Hierdoor gingen beide teams rusten met een 1-0 stand.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Sportclub Deventer controleerde de wedstrijd en de tweede treffer kon dan ook niet uitblijven. In de 47e minuut leidde een combinatie tussen Million en Roan op het middenveld tot het openscheuren van de Eerbeekse defensie. Roan gaf vervolgens een splijtende pass met de buitenkant van zijn voet, waardoor Million Tsegay Haile eenvoudig de score kon verdubbelen: 2-0.

Eerbeekse Boys probeerde nog wel iets terug te doen, maar kwam aanvallend nauwelijks in het spel. In de 56e minuut gooide Luc Nijboer de wedstrijd definitief in het slot door een corner binnen te tikken: 3-0. Ondanks enkele tactische wijzigingen van Eerbeek, kwam de verdediging van Deventer nauwelijks in de problemen. De frisse wissels aan Deventer kant zorgden ervoor dat de ruimtes op het veld steeds goed dicht gelopen werden en lieten zien ook makkelijk met het niveau van de wedstrijd mee te kunnen.

Eerbeek kreeg nog wel een beloning voor haar inspanningen toen het in de 86e minuut een strafschop mochten nemen, die feilloos werd benut. De 3-1 kwam echter te laat om nog invloed te hebben op het wedstrijdverloop.

Volgende week speelt Sportclub Deventer uit tegen Brummen, terwijl Eerbeekse Boys het thuis opneemt tegen OVC’85. Tot dan!