Sallandia heeft de thuiswedstrijd tegen Broekland gewonnen. Op sportpark de Zandweerd werd het 1-0.

De thuisploeg begon wat onrustig aan de wedstrijd, maar kwam er toch een paar keer gevaarlijk uit. Helaas voor ons ging bij iedere dieptebal de vlag omhoog van de ijverige grensrechter van Broekland. Na een kwartier weer een hoge bal voor het doel die door Nuno Huisman werd binnengekopt. Wederom ging de vlag omhoog, maar de prima fluitende scheidsrechter Kurt keurde het doelpunt goed.

Daarna tot aan de rust een heersend Sallandia zonder echt groots te spelen. Kansen waren er genoeg om Broekland op grotere achterstand te zetten maar het vizier stond niet op scherp.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Sallandia met de beste kansen, maar veel te slordig in de afwerking. Als je hem zelf niet maakt roep je het onheil over jezelf af. Doelman Minnes moest een aantal keer handelend optreden om Broekland van het scoren af te houden.

In de absolute slotfase nog een schot van Broekland dat rakelings langs de paal ging. Aan de andere kant werd Van Krieken naar de grond gewerkt en was een strafschop op z’n plaats geweest. Eindstand 1-0.

Geen super wedstrijd maar wel de punten. Volgende week de stadsderby tegen Turkse Kracht.